vrijdag 13 januari 2017

Kinderen en geld besparen

Onze oudste luistert graag mee naar onze gesprekken. Dus ze pikt wel eens wat op. Ze heeft zelf ook zakgeld, en is daardoor zeer geïnteresseerd in onze gesprekken over geld.

Laatst was ik aangesproken door een verkoper op straat die mij twee staatsloten aanbood, voor de prijs van een. Als ik kon aangeven wat ik zou doen met een miljoen.
Dus ik zei; huis aflossen, andere keuken, andere auto, goede doelen etc. Daar hadden we het dus over aan tafel. Dat je beter geen loten kan kopen omdat het duur is, en je meestal toch niks wint. Dat je beter kan sparen voor de dingen die je wilt. Dat wij als gezin ook sparen voor dingen. Zoals een andere auto, en later voor een keuken. En dat we ook graag ons huis aflossen, omdat we geld hebben geleend van de bank.

Twee weken later...
Ons doorzichtige tafelzeil was aan vervanging toe, dus ik had een nieuwe besteld. Gister lag die op tafel en ik zei tegen m'n man dat het slechts 13 Euro inclusief verzendkosten was. Zei m'n oudste opeens: maar mam, dat kan je dan dus niet aflossen op je huis! Nu heb je 13 Euro minder op te sparen.

En daar heeft ze nog gelijk in ook!

Zeggen jouw kinderen wel eens grappige dingen over geld of over jullie gesprekken?

8 opmerkingen:

 1. Och ja regelmatig, soms staat het schaam rood me oo de wangen hahah. Zo ging jongste op zoek naar vlees met de stickertjes wat dat is goedkoper toch mama!!!

  Manlief maakte vorige week de opmerking tegen mij je bent weer een dure met het glutenvrijbrood, eenmaal thuis zei zoontje dat dus in een ander context mama maar jij bent een dure... was wel heel grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. over geld nog niet, maar wel over gedrag, pappa niet met volle mond praten zegt onze 2-jarige regelmatige

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tobias vraagt de laatste tijd vaak hoeveel calorieën ergens in zitten en hoeveel stappen we hebben gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!