donderdag 17 december 2015

Tandartsverzekering wel of niet nemen?

Zoals je weet is het nu de tijd om je zorgverzekering onder de loep te nemen. Elk jaar veranderen de voorwaarden, en soms ook de pakketten die je verzekeraar aanbiedt.

Mijn verzekeraar had eerst complete aanvullende pakketten met zowel fysio, bril en tandarts erin. Komend jaar gingen ze dit uitsplitsen in twee aparte pakketten. Dus een aparte tandartsverzekering. Uiteraard werd de optelsom weer duurder bij elkaar. Dus ik switchte (daar schreef ik al eerder over).

Omdat het toch heel actueel is (voor 1 januari moet je het aangepast hebben), noem ik nog even apart de tandartsverzekering.  De meest simpele tandartsverzekering kost ongeveer een tientje per maand. Hiervoor krijg je meestal een vergoeding van maximaal 250 Euro per jaar. Maar vaak is de vergoeding slechts 75% per tandartsbezoek. Dus om je 120 euro aan verzekeringskosten eruit te hebben, moet je minimaal 160 Euro uitgeven in een jaar bij de tandarts. En dan zijn er soms nog zaken die sowieso niet worden vergoed (maar dat verschilt per verzekeraar).

Pak je oude rekeningen er eens bij om te kijken of dit de moeite waard is. (Je kunt dit inzien als je met DigiD inlogt bij je verzekeraar.) Een standaard controle kost ongeveer 20 Euro, een partijtje schoonmaken vaak 10-20 Euro per keer. Een gaatje vullen ongeveer 40 Euro en 10 Euro voor verdoving.

Weet jij al of je wel of geen tandartsverzekering afsluit?

2 opmerkingen:

  1. Ik wel. En heb er eentje tot €250 en dan 100% vergoed. Ik weet ook helaas altijd zeker dat het opgaat. Slecht gebit :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je moet eens uitrekenen wat het scheelt. De inleg en de kosten van 250-500-750 euro verschillen niet veel.
    Daarbij keren vele tandartsverzekeringen bepaalde behandelingen (bijv. implantaat) niet het 1e jaar uit. Dan heb je al 2 jaar betaald voor bijv een verschil aan inleg van 150 euro. Wat dus betekend dat je niks verdient....

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!