donderdag 3 december 2015

Een lekkend dak

In de Bijbel staat een tekst: het geruzie van een vrouw is als een dak dat altijd lekt. (Spreuken 19:13)
Ik weet inmiddels uit ervaring dat een lekkend dak vreselijk irritant is. Daardoor kan ik niet anders dan concluderen dat het geruzie van een vrouw ook heel irritant is. Maar daar gaat dit stukje niet over. Dit gaat over het lekkende dak.

Twee jaar geleden lieten wij het dak van onze schuur volledig vervangen want het was rot. Perfect zou je denken. Kost wat, maar dan ben je ook voor de komende 15 jaar klaar. Hoopten we.

Vorig jaar kon dezelfde aannemer weer terugkomen omdat er waterschade was. Bleek dat ze de afvoer niet helemaal goed hadden aangesloten, waardoor het water tussen het dak en de afvoer naar beneden liep. Langs de muren, die dus continue vochtig waren, met als gevolg een hoop schimmel in de schuur. Diverse items kon ik zonder pardon naar de vuilstort afvoeren, maar het ruimde wel lekker op. (ik heb ze niet eens gemist afgelopen jaar) Geregeld, zou je denken.

Nu is er weer lekkage in de schuur. Grote vochtplekken in het midden van het dak, rondom de ontluchtingspijp en in het midden van het dak. Onee, niet weer! Geen wonder dat het steeds blank stond in onze schuur de afgelopen dagen. Wij dachten dat het naar binnen regende door de ventilatieroosters. Dat is waarschijnlijk ook zo, maar dat is dus absoluut niet de grootste boosdoener. Een paar illustratieve foto's gemaakt voor de beste man, en nu hoop ik dat hij het zsm komt fixen. Liefst met een heel nieuw plafond voor de binnenkant, want ik heb er niet echt vertrouwen in dat het vocht wel weer uit het multiplex gaat trekken. Wel echt heel irritant.

Heb jij ook wel eens zoiets gehad wat steeds maar terug bleef komen?

2 opmerkingen:

 1. Ja, in ons vorige huis hadden wij ook een geheimzinnige lekplek die steeds terug bleef komen. Heel vervelend echt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk was de oplossing niet: verhuizen ;)
   Hoe heb je het definitie op kunnen lossen?

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!