maandag 21 december 2015

Extra aflossing

Vanwege de verbouwing afgelopen jaar en de extra kosten daardoor wilden we geen extra aflossing doen dit jaar. 
Ook begint onze auto wat op leeftijd te raken, dus dan moet er tzt wel genoeg geld zijn voor een andere. 

Hoewel we het dus niet van plan waren dit jaar, hebben we toch een hele kleine aflossing gedaan. We kregen geld terug van de energie (jaarafrekening) en dat stopten we in onze aflossingsvrije hypotheek. Dus slechts 395€. Maar het zou ons wel weer 1 Euro nog wat in de maandlasten (wij lopen binnen!).
Hierdoor is onze resthypotheek op dat leningdeel ook een mooi rond bedrag geworden en dat is leuk.

We zijn aan het nadenken over een aflossen voor dit stuk hypotheek. De overige delen worden namelijk vanzelf afgelost bij het einde van de looptijd. 
Nu kunnen we dus per 1000€ een plannetje maken om het af te lossen. We willen het heel graag, maar niet ten koste van alles natuurlijk. 

En rekeninghoudend met een verstandige buffer en natuurlijk de keuken en auto die vervangen moeten worden in de nabije toekomst. 

Los jij wel eens extra af? Hoe voelt dat? Heb je een bepaald doel? 

3 opmerkingen:

  1. we starten in februari met een annuitaire hypotheek van 236.900.. we lossen dus sowieso elke maand al af. en idd er meot nog heel veel in het huis gebeuren. denk dat we pas in 2017 of later extra kunnen gaan aflossen.. maar idd wel rekening houden met een buffer etc. op zich een goede rente, 2,65%. maar eerst maar zien wat er na verbouwen overblijft vans t spaargeld en dan later eens bepalen wat de buffer moet worden en dan dus maar eens zien wanneer extra aflossen haalbaar gaat worden.. eerst gaan de maandlasten nl flink omhoog dus blijft er minder over ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eind van het jaar, lossen we meestal af wat we aan spaargeld "te veel" (het gedeelte waar je belasting over moet betalen) hebben. En ja onze auto moet ook vervangen worden en willen in het voorjaar een nieuw achterraam en deur (moet vervangen worden i.v.m. vocht). Maar eigenlijk stellen we dat soort dingen vaak zo lang mogelijk uit, omdat we er te zuinig voor zijn. En wat is het fijn om aan hypotheek nog minder kwijt te zijn dan ik vroeger aan m'n studentenkamertje kwijt was.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig hoor! Elke euro is er één! Je betaalt immers niet alleen minder rente (over de hele looptijd), je hoeft dat afgeloste bedrag ook nooit meer af te lossen. Ik los ook extra af, hoewel het de afgelopen twee jaar iets minder hard ging dan daarvoor. In 2016 wil ik de schouders er wel weer goed onder zetten. En mocht ik het huis verkopen, dan los ik natuurlijk alles af!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!