donderdag 24 september 2015

Herfst

Het is officieel, de herfst is deze week aangebroken. Uiteraard had het weer ons de laatste weken al goed voorbereid, en gingen we dagelijks door wind en regen. Jaja, nou weet ik het wel. De herfst komt eraan. Soms doe ik de verwarming aan, maar soms probeer ik het op te lossen met een extra warme trui. Het lukt niet altijd, helaas.

Mijn man en ik zijn erg verschillend. Dat is bij de meeste stellen zo -want 'opposites attract'-. Dus zo ook wij. We zijn natuurlijk ook erg gemiddeld. Hartstikke leuk, die verschillen maar soms ook lastig. Zoals bij de wisseling van de seizoenen..

Nu slaapt mijn man het liefst koel. Ik het liefst heel warm. Een groot verschil uiteraard.
Hij wilde ook nog lang niet het zomerdekbed verruilen voor de herfst variant. Ik balen, want ik sliep al een paar weken met 2 extra dekens op mijn helft. Maarja, op een of andere manier werkt dat toch niet zo goed merk ik. Ik blijf het vaak koud hebben, en val dus niet zo snel in slaap.
Toen manlief een paar dagen weg was voor zijn werk, heb ik zonder pardon het herfstdekbed gepakt. En de eerste nacht meteen maar het zomerdekbed erbovenop. Heerlijk geslapen!

Al kwam dat natuurlijk omdat alle drie de kinderen doorsliepen tot 6.15u.

2 opmerkingen:

 1. dat verschil hebben wij vooral in de zomer.. manlief slaapt t liefst zonder deken of met zn dekbed.. 2 uitersten.. ik juist als t heel warm is, met alleen mn dekbedhoes.. wel iets over me heen (vooral tussen mn knieen zodat t niet zo gaat broeien en zweten), en dus slapen we onder elk een 1 persoons dekbed(hoes). in de winter weer samen onder een 2persoonsdekbed. een investering in beddengoed (van beide 2 sets.. dus valt ook wel mee en elk nog ons 1 persoonsdekbed uit onze kindertijd :p) we slapen op zolder, waar t lang warm blijft en vaak is t zomerdekbed genoeg, alleen als t heel koud wordt, pakken we t dikkere dekbed, maar nog nooit hebben we ze samen gebruikt.. zo koud wordt t binnen niet.. (al voelt t wel koud in de winter om mn bed uit te komen haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig om te lezen!
   Wij slapen op de 1e verdieping en hebben nog enkel glas. En ik slaap aan de raam-kant... Misschien heeft dat ook nog effect. Haha.
   Mijn man wil alleen in een hele koude winter allebei de dekbedden, en dan ook alleen in die paar nachten. Dus in de winter lig ik met m'n herfstdekbed en opnieuw een berg fleecedekens ;)

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!