maandag 3 augustus 2015

Stickerkaarten

Je bent vast wel eens ergens geweest waar een velletje papier op de wc hing, vol met stickers. Heel duidelijk, iemand probeert zindelijk te worden. Soms krijgen die kinderen bij zoveel stickers een cadeautje, of iets lekkers. De stickers zijn soms net even de beloning die kinderen nodig hebben om op een positieve manier iets te leren. (Benieuwd wat ze daar 100 jaar geleden over dachten... vast zoiets als: dat is pure verwennerij)

Stickerkaarten gebruiken ze ook op school heb ik gemerkt. Volgens mij bij goed opruimen, en bij goed luisteren tijdens de overblijf kunnen ze ook stickers verdienen.

Hoewel ik niet per se fan ben van overal maar stickers voor geven, merk ik wel dat het echt werkt. Een van onze kinderen kwam steeds om niks uit bed, gewoon voor de lol. Sinds er stickers mee te verdienen zijn, gebeurt dit al een paar weken bijna niet meer.
Ook voor duimen werkt het! Zou mooi zijn als je duimen toch af kunt leren dankzij een paar stickervellen en wat ijsjes.

Gebruik jij wel eens stickerkaarten voor je kinderen? Waar werkt het wel of niet mee? Of heb jij een manier die beter werkt voor jouw kinderen?

5 opmerkingen:

 1. Nog niet, maar wie weet in de toekomst... Ik weet nog wel dat een sticker of een stempel vroeger echt heel wat was ;)

  Wij willen binnenkort ook echt serieus werk gaan maken van zindelijkheid. We willen dan zo'n geluidmakend potje kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig zo'n potje. Mijn kinderen vonden potjes helemaal niks. Wilden meteen op de wc dus ben blij dat ik geen geld uitgaf aan een potje. We kregen er wel een te leen van iemand, maar nooit gebruikt.

   Verwijderen
 2. dochter is wel begonnen op t potje, pas daarna op de wc. zoontje gelijk op de wc, en potje staat dan buiten (zodat ze als t badje opstaat enz ze niet nat naar binnen hoeven en uitglijden op t laminaat). hier hangen 2 stickerkaarten. 1 voor opvangkindje en 1 voor zoontje. we zijn nog niet zo actief bezig.. ik durf niet zo goed omdat we nog een midweek weggaan en veel dagjes weg.. :( daarna begint school weer.. hoe doen andere ouders dat met een 2e kindje dat zindelijk wordt... bij de 1e is t veel makkelijker omdat je meer thuis bent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gebruiken ze ook voor de oudste om zindelijk te worden. We hebben eerst gewacht totdat ze zelf aangaf dat het tijd werd om zindelijk te worden. Gewoon een A4 ophangen en plakken maar. Wij hebben geen cadeaus in het vooruitzicht gesteld voor elk zoveel stickers. Wij hebben onze oudste beloofd dat ze met ons een dagje uit mag zonder haar jongere zusje. Dan moet ze eerst helemaal zindelijk zijn. Ze kijkt er nu al naar uit,
  Al die cadeaus zagen we niet zitten. De kinderen hebben al zoveel speelgoed. Met een dagje weg, onze dochter wil naar Plopsa, is ze straks weer een herinnering rijker. Dat leek ons ook veel zinvoller ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!