donderdag 6 september 2012

Life 4 moms & Moms 4 life

Waarom heb ik voor deze naam voor mijn blog gekozen?

Zodra je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt, verandert je leven totaal. Een wirwar aan emoties overvalt de meesten binnen enkele minuten. Enthousiasme, zorgen, geluksgevoelens, twijfels, vragen, ideeën, problemen, namen, roze wolk etc. Met de zwangerschap begint ook de reis naar het moederschap. Een reis die nooit meer stopt. Vanaf dat moment ben je voor altijd moeder. Moms 4 life.
Dat overviel mij op een gegeven moment wel. Als je kiest voor een baan, en die bevalt niet kun je switchen. Als je een huis koopt kan je weer verkopen. Maar als je eenmaal kinderen hebt kom je er niet meer vanaf...
Zelfs als je kinderen de deur uit zijn, nog steeds ben je moeder en ben je bezig met loslaten. Als je kleinkinderen hebt, ben je moeder en oma. Opvoeden, helpen, loslaten, genieten. Ik denk dat je nog steeds jezelf een moeder voelt, als je kind er niet meer is. Moederschap is levenslang.

Maar...

Er is ook Life 4 moms! Zodra je moeder bent stopt je leven niet! Sommige dingen liggen misschien kortere of langere tijd stil, maar je leven mag doorgaan.
Ik ken moeders die zichzelf alles ontzeggen voor hun kinderen. Moeders die nooit meer de deur uitgaan, vriendschappen laten verslonzen, zichzelf laten verslonzen, niet meer koken of tijd investeren in hun partner. Hoewel dit misschien nobel lijkt, is dit ronduit dom. Als het goed is leef je langer in een huis met je man, dan met je kinderen. Om je kinderen een goed voorbeeld te geven, moet je zelf ook leven. Dingen meemaken, middenin de maatschappij staan, iets doen en ergens voor staan. Dus get a life moms!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!