donderdag 6 september 2012

Campinggasten

Kamperen heeft natuurlijk altijd al de bijnaam ‘kramperen’. Alsof iedereen het op de camping altijd zwaar te verduren heeft.
Een klein tentje, koken op 1 gaspit, geen fatsoenlijke stoel om op te zitten, handwasjes, luchtbed, bergen afwas, slapen op een matje en vooral op alle fronten afzien. Dat vinden mensen blijkbaar leuk. Ieder jaar files met volgepakte auto’s richting het zuiden. Lekker kamperen. Terug naar het nomadenbestaan.

Nu kom ik steeds meer ‘glampers’ tegen, ook op onze camping. ‘Glamping’ is bedacht als term voor mensen die graag luxe willen kamperen (glamour-camping). Grote luxe tenten waarin je kunt staan, van alle gemakken voorzien en slapen op boxsprings.
Nu moet ik toegeven dat onze 5-sterrencamping dit niet eens faciliteert. En toch, zie ik steeds meer luxebeestjes langskomen. Vooral oudere echtparen met hun sleurhut. Niet meer zoals vroeger zo’n schattig eitje waar je net met z’n tweeën in past, maar echt een grote unit.
Qua afmeting zo groot als ons halve huis, met bovendien een auto ervoor die twee keer zo groot is als onze familycar.
Vol verbazing zie ik het een en ander uitgepakt worden. Comfortabele ligstoelen, kerstverlichting voor aan de voortent, mega-bbq, mini-oven, broodrooster, schotelantenne en zelfs een uitvouwbare mini-droogmolen.
Het zijn duidelijk niet die ‘verwende jongelui van tegenwoordig’ die niet zonder comfort kunnen, het is de oude garde van 60-plussers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!