maandag 17 april 2017

Verzamelen voor de verkoop

Nu ik eenmaal de knoop heb doorgehakt, is het ook steeds makkelijker om spullen te verzamelen voor de vrijmarkt merk ik.

"Oja, dat vaasje vind ik niet meer leuk. Die bloempot staat ook in de weg. Die kookboeken doe ik toch niets mee. Daar spelen de kinderen niet meer mee etc."
Herken je dat?

Eigenlijk vind ik het wel fijn, want zo is het nog makkelijker geworden om knopen door te hakken over die spullen. Hopelijk gaat er zo nog wat onnodige troep uit huis. Lijkt me heerlijk, een rustiger huis. (Onee, ik heb kinderen)

Gek genoeg ruim ik al jaren op. Geen grapje!

Eerst voor de bezichtigingen van ons vorige huis, toen voor de verhuizing. Daarna na de verhuizing, want bij het uitpakken kom je toch weer dingen tegen. Toen bij de zolderverbouwing hebben we een hoop weggedaan en toen de jongste dingen niet meer nodig had. Denk aan de box, maxicosi etc. Kleding van de kinderen doe ik al meteen weg als het te klein is, zodat ik geen onnodige dingen bewaar. En toch heb ik nu alweer een paar big shoppers vol spullen... Rara hoe kan dat?


6 opmerkingen:

  1. Ik heb geen idee maar het is heel herkenbaar. De waarde die je aan spullen hecht wordt anders ofzo? Het blijft hier ook maar steeds weer naar boven borrelen en het aantal spullen dat hier binnenkomt is echt heel veel minder als voorheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan kan je straks goed verkopen als je veel spullen verzamelt door het opruimen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel erg herkenbaar, het lijkt ook wel als of je steeds makkelijker afscheid neemt van de spullen. Minder emotionele waarde hangt aan spullen. Ik zie dingen nu vooral als gebruiks voorwerp

    BeantwoordenVerwijderen