donderdag 27 april 2017

Koningsdag 2017, de opbrengst

Jullie zijn vast razend benieuwd naar de uiteindelijke opbrengst. Dat was ik ook!

Vanaf vanmorgen vroeg stond ik klaar op de vrijmarkt. Mijn vader had een mooi plekje voor me gereserveerd dus ik kon zo neervleien. Rond 7u begon ik met spullen pakken, rond half 8 zat ik compleet klaar. De eerste verkopen waren mager. Cd voor 1€, kookboek voor 2€. Je kon merken dat mensen echt op zoek waren naar 'bijzondere koopjes' en het gewone links lieten liggen. 
Toen verkocht ik opeens 7 cd's voor 10€, en nog wat schoenen hier en daar. 
Ik had ook veel mooie kinderkleding, maar dat verkocht voor geen meter. Dat bleek overal wel een beetje zo te zijn. Gek genoeg ben ik wel iemand die zo'n stapel kleding induikt, als het in de maat van mijn kind is. Dit heb ik slechts 1 iemand zien doen. 
Tenzij je prinsessenjurken verkocht, die waren in trek ;) 

Voor mijn gevoel lag de piek in de verkoop tussen 9-11uur. Daarna nam het weer af. Tussen 12.30-14u heb ik nog maar 1,50€ verdiend. Slechte cijfers dus. Toen het rond 14u zou gaan regenen heb ik alles ingepakt en ben naar huis gegaan. 
Er liep bijna niemand meer. Veel collega-verkopers gingen al iets eerder naar huis dus de buzz was weg. 
Zelfs als je de prijzen keihard omlaag deed, bijvoorbeeld alles 0,50€, verkocht je er niet meer door. Mensen waren verzadigd. 

Eenmaal thuis bleek ik toch ruim 2,5 big shopper vol te hebben verkocht. Dit leverde ons in totaal 49,50€ op! 
Ik verkocht hiervan voor 6€ van mijn ouders spullen, en dat geld gaat in de spaarpotten van de kinderen. 
Man en kinderen kochten iets voor 0,80€.

Dus 42,70€ is voor mijn extra verdiensten voor de maand april. Dit gaat naar de aflosrekening. 
Al met al ben ik helemaal niet ontevreden, als je nagaat dat mijn duurste item 3€ opbracht. 

Zou ik het nog eens doen? Dat weet ik nog niet. Het was wel flink vermoeiend, en kostte ook wel voorbereidingstijd. Ik denk er nog even over. 

Heb jij verkocht of gekocht? En voor hoeveel?

4 opmerkingen:

 1. Was het gezellig en heb je zelf nog kunnen scoren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ben ik dus ook een beetje bang voor, dat geïnvesteerde tijd en opbrengst niet helemaal in verhouding staan. Maar voor een keer lijkt het me nog wel leuk dus die keer maakt het dan niet uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat je het vooral voor de gezelligheid moet doen. En het ruimt daarnaast ook nog eens lekker op...en wat extra geld erbij... win-win! Hier niets verkocht, wel veel gekocht! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrijmarkt op de Koningsdag is voor mij toch altijd de markt van de schattige prijzen. Als je spullen wil verkopen die nog echt wat waard zijn en waar je dus ook een redelijk bedrag voor wil hebben dan kan dat waarschijnlijk beter op andere (rommel)markten.
  Ruim 42 euro is nog best netjes!
  (en bedankt voor je berichtje)

  BeantwoordenVerwijderen