woensdag 16 september 2020

Hoe staat het met de tuin?

Terwijl wij op vakantie waren was het heel heet in Nederland. Onze tuin heeft daar ook flink onder te lijden gehad. De hortensia’s in de voortuin zijn bijna allemaal verbrand, de leibomen zijn gestopt met groeien en het gras was lekker bruin. 


Ook de pompoenplanten zijn in die periode grotendeels verdord, met als gevolg dat de pompoenen niet verder groeiden. Hoewel ik nu al 5 pompoenen heb geoogst en uitgedeeld of gegeten, waren de meesten best klein gebleven. De pompoenplanten die het nu nog doen probeer ik extra water te geven in de hoop op nog een groeispurt.

 

Van onze aardappelplant hadden we een bescheiden oogst, maar dat was ook een uitprobeersel met een normale aardappel. Op dit moment zijn er nog drie courgetteplanten in leven en die produceren nog gestaag door. Niet meer zo snel als eerst, maar nog steeds heb ik twee courgettes per week om te eten.

Een deel van de wortels was redelijk goed dus die hebben we gegeten. De rest hoop ik nog even te laten doorgroeien. Inmiddels beginnen de tomaten langzaam te rijpen. Ik heb twee tomatenplanten in de voortuin staan. Ik heb nog de laatste pootuien geplant in de lege vakken, in de hoop dat daar in de herfst nog een oogst van komt. Of anders een mooie bloem is ook goed.


De stoofperen-boom doet het erg goed. Er zijn al enkele kilo’s onderweg om gestoofd te worden en in weckpotten klaar te staan voor de herfst/winter. Er zitten nog heel veel peren aan de boom, dus ik moet het ook maar eens leren.

In onze voortuin staat ook een van de pompoenplanten. En wat daar gebeurd is zo bijzonder. Twee soorten pompoen aan een plant. Zie foto. Iemand enig idee hoe dat kan?

 

3 opmerkingen:

 1. Oh zo leuk om te lezen dit. Jammer van de hortensia's, ik hoop dat ze mooi terugkomen volgend jaar. Wij hadden het twee jaar geleden en ze zijn nooit meer echt mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, heb je een lening nodig? Heeft u financiële ondersteuning nodig?
  Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur ons rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het verbeteren van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibel rentepercentage van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Mis geen kans door gebrek aan geld.

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com OF;
  WhatsApp: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rijk worden en het leven van de levensstijl van de rijken en beroemdheden is de droom van velen. En terwijl de meeste mensen gaan werken of op zoek naar andere ethische methoden om geld te verdienen online.
  De lege geldautomaat kaart trekt geld uit alle geldautomaten en er is geen naam voor omdat het leeg is, alleen uw PIN zal worden op het, het is niet traceerbaar. in de wereld.

  Wickr Me: octapustickets
  E-mail: pompanopapers1@protonmail.com
  Whatsapp: + 1408-872-5899
  BERICHT: @OCTAPUSTICKETS
  Bezoek: https://noveltydmvexperts.com

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!