woensdag 10 april 2019

Schadeherstel na de zonnepanelen

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder. Na de plaatsing van de zonnepanelen bleek dat er iets verkeerd was teruggeplaatst. Lekkage in de slaapkamer tot gevolg.

Uiteraard de schade gemeld bij de verzekeraar en ook bij de installateur van de zonnepanelen. De laatste partij kwam gelukkig de volgende dag de boel van buiten oplossen, en toen was de lekkage verholpen.

De binnenkant droogde langzaam weer op, en de schade viel mee. Het plafond moet hersteld en geverfd worden en het behang op een muur moet worden vervangen. Gelukkig is de vloer weer rechtgetrokken en hoeft die er niet uit. Daar ben ik heel blij mee, want die ligt over de hele verdieping zonder drempels. Helaas bleek er nog wel een mand met (toekomstige) kleding voor mijn jongste zoon nat te zijn geworden, en de inhoud was gaan schimmelen omdat ik niet wist dat hij nat was. Die kon dus helemaal weggegooid worden. Ik heb die niet ingediend bij de verzekeraar omdat ik aannam dat ze dat niet zouden uitkeren.


Vorige week kwam (eindelijk) een expert van de verzekering en hij keurde de offerte van de schilder goed. Die heb ik getekend, en ik hoop op een snelle afhandeling. Al zal dat wel tegenvallen want klusbedrijven zijn enorm druk momenteel. We hebben geen puf om het zelf te doen, dus wachten op de schilder.

Wat ik mooi vond was dat de schade-expert meteen 50% van de kosten stortte op mijn rekening. Wanneer ik de factuur betaald heb aan de schilder krijg ik de overige 50%. Slimme manier om fraude tegen te gaan. De aanloop duurde lang, maar de uitbetaling was lekker snel.

Hopelijk hebben we voor de zomer eindelijk alles opgelost en is de kamer weer netjes en schoon.

Hoe lang heb jij wel eens moeten wachten op je verzekering om uit te keren?

8 opmerkingen:

 1. nog nooit gebruik van gemaakt. laatst wel waterschade op zolder door een lekkende leiding van de cv, maar die schade viel uiteindelijk erg mee omdat we het snel merkten hierdoor was t laminaat niet erg beschadigd (betekende wel om 23 u savonds nog laminaat lostrekken op zolder en t water opdweilen :p maar hierdoor t laminaat kunnen redden. wel contact gehad met verzekeraar maar was uiteindelijk niet nodig. laminaat kon terug na t drogen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en gewoon nieuwsgierig.. wat is jullie opbrengst ongeveer van de pannelen ?

   Verwijderen
  2. Fijn dat je er op tijd bij was!

   De 10 panelen doen ongeveer 3,05 wp. De afgelopen maanden waren natuurlijk relatief slecht qua zon. febr leverde 200 kwh op, maart 225 kwh. Maar deze paar dagen in april zijn al heel goed, dus de score zal nog wel flink hoger worden.
   Bij aanschaf was de verwachting dat ze ongeveer 3000 kwh per jaar opleveren.

   Verwijderen
  3. Daar zouden wij ook ongeveer op uit moeten komen idd. 13 panelen, maar huis niet 100%gunstig voor de panelen. Maart 257 kwh. Bedankt, leuk om te vergelijken

   Verwijderen
  4. Zo zie je maar dat nieuwere panelen weer meer opleveren. Wij zitten pal op het zuiden en redden dat niet.

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat het zo gaat en netjes dat jullie al de helft gestort krijgen! Ze hebben vast voor de zomer nog wel een gaatje voor een simpel schilderklusje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blij voor je dat er een beetje zicht komt in het herstel. Kun je zorgeloos genieten van je opbrengst ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!