donderdag 31 januari 2019

Geduld...geeft soms betere aanbiedingen

De beste aanbiedingen vergen soms wat geduld. Waarschijnlijk is geduld een van de minst populaire woorden uit deze tijd. Volgens mij wordt onze generatie soms gekscherend de 'magnetron-generatie' genoemd. Alles moet snel, snel en nog sneller. Een stoofpot kun je niet in de magnetron bereiden, maar vergt een hoop sudder-tijd. Zo werkt het ook voor sommige aanbiedingen. Sommige dingen komen telkens terug, dus daarop wachten loont. (De 1+1 gratis bij AH, of de 1+1 gratis bij Kruidvat, daar probeer ik wel op te wachten als ik weet dat iets bijna op is.) 

Ik geef het toe. Geduld is helaas ook niet mijn sterkste kant. Al ben ik er veel beter in geworden sinds ik moeder ben! Meer geduld geleerd door mijn kinderen. Met hen, maar ook met mezelf. Dat is zoveel fijner. Daarnaast zijn er nog groeimogelijkheden hoor, voor mijn geduld. Bijvoorbeeld sparen voor iets gaat zo langzaam als er maar eens per maand salaris binnenkomt! Of meerdere spaardoelen hebben, zorgt ervoor dat het minder snel lijkt te gaan. Pff, leerpuntjes dus. Op meerdere vlakken kan ik nog groeien in geduld. 

VoorbeeldEen paar maanden geleden besloot ik dat ik toch weer een Fitbit wilde. De combinatie van horloge, stappenteller, slaapmeter en hartslagmeter vind ik heel fijn. Daarnaast zit hij gewoon fijn. Die heb ik een paar jaar geleden gehad, en ik was er zeer tevreden over (totdat ze kapot gingen, gelukkig binnen de garantieperiode). De nieuwste versies vond ik allemaal te duur, dus ik besloot voor de Fitbit Charge 2 te gaan. Prijs tussen de 110-130 Euro. Best veel geld, dus ik wilde de prijs zo laag mogelijk hebben.  
Rond blackfriday, in november, kon je ze kopen voor 90-100 Euro, maar ik was nog niet overtuigd van deze prijs. Zowel qua prijs als kleur wilde ik liever een beter aanbod. Cybermonday kon me niet helpen, en rondom de feestdagen ging de prijs juist weer omhoog. Zeker om alle mensen met goede voornemens voor het nieuwe jaar, erin te luizen tegen de hoofdprijs...
Na nog een paar weken geduld, bingo! De Fitbit Charge 2 kon ik nieuw kopen voor slechts 77 Euro, inclusief verzenden. 42 Euro korting door wat extra maanden geduld te hebben. Hierdoor hield ik mooi geld over voor een nieuw bandje om het horloge.  
Momenteel kun je deze mooie kleuren kopen van de Fitbit Charge 2 bij bol.com. Ik ben fan van die blauw grijze, en nu voor maar 89 Euro.

Ik denk echt dat het kan lonen om geduld te hebben bij bepaalde producten. Plus natuurlijk de bereidheid om ook af en toe de prijzen te controleren. Mocht je dat steeds vergeten, dan wil je het product waarschijnlijk ook niet zo erg graag ;)  

Heb jij wel eens een mooie korting kunnen pakken door geduldig(er) te zijn? Welke dingen kun jij op wachten?

5 opmerkingen:

 1. Dat scheelt!! Ik merk dat als ik langer wacht, dat ik het product vaak niet eens meer wil hebben, dan scheelt het ook een hoop :-) Overigens houd ik nu al vanaf de zomer een bepaalde telefoon in de gaten, die inmiddels ook al 70 euro goedkoper is geworden. Ik weet nog niet of ik 'm uiteindelijk zal kopen, maar die prijsverlagingen maken het zeker aantrekkelijk om voorlopig nog tew achten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja goed bezig hoor. Ik ben ook wel van het wachten tot een aanbieding of net zo lang zoeken tot ik de juist prijs zie die ik er wel voor over heb. Toevallig afgelopen jaar expres gewacht met de aanschaf van een Macbook tot Black Friday-weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooie aanbieding inderdaad. Ik heb de Fitbit Charge 2 ook en ik draag hem echt altijd.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Really Good tips and advises you have just shared. Thank you so much for taking the time to share such a piece of nice information. Looking forward for more views and ideas, Keep up the good work! fitbit charge 2 bandjes kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I read your blog on a daily basis. This is a really great and informative post. Thanks for sharing.
  fitbit charge 2 bandjes kopen

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!