woensdag 16 mei 2018

Lekker luxe leven (en andermans mening)

Kort geleden kocht ik een tablet. Een onwijs luxe artikel, lekker overbodig ook, maar ik wilde het gewoon heel graag. Dus ik zocht uit wat ik wilde, dacht er nog eens een paar nachtjes over na en kocht een Samsung Tab van 10.1 inch. Dit kocht ik van mijn eigen geld. Zelf bij elkaar gespaard door geen kleding te kopen bijvoorbeeld. Ik heb genoeg kleding, dus dat was geen enkel probleem.

Voor moederdag vroeg ik er een passend hoesje met toetsenbord bij, want dat typt veel handiger. Handig als ik reis voor werk, of als ik een blogje typ. Op dit moment het eerste blogje vanaf mijn tablet met toetsenbord. Jippie!
Vergeleken met een laptop is dit nogal behelpen, maar onderweg lijkt het mij mega handig. Hoef ik de zware laptop niet mee te slepen. Heerlijk overbodige luxe die ik mezelf veroorloof. Daar mag je natuurlijk een mening over hebben ;)
Zoal mensen wel vaker een mening hebben over dingen. Mensen zeggen wel eens onaardige dingen. Vooral online, in facebookgroepen gaat het er niet altijd leuk aan toe. Onaardige reacties op een artikel, of op mijn levensstijl. Waar ze dan iets van vinden, gebaseerd op dat ene artikel. Terwijl ze meer over me te weten zouden komen als ze op z'n minst 2 of 3 blogs van mij zouden lezen. Bovendien kan ik in een blog niet alles neerzetten. Je focust toch op een bepaalt onderwerp.

Hoewel ik het van me af probeer te zetten raakt het me toch ook een beetje. Dat iemand zegt dat ze nooit zo beperkt wil leven als ik, of dat ik blijkbaar niet kan genieten. Terwijl ik weet dat het niet klopt. Wat zit een mens toch vreemd in elkaar, dat ik het me dan toch aantrek.
Ik laat het los, lekker laten gaan. Ik weet hoe het echt zit, dat houd ik mezelf maar voor.

Hoe ga jij daarmee om, onaardige reacties op jouw artikel of comments?


10 opmerkingen:

 1. Veel mensen in Nederland zijn zo negatief! Heel jammer is dat altijd. Vooral omdat ze vaak inderdaad niet veel van jou weten. Maar ik doe gewoon waar ik gelukkig van word. En het zal mij een zorg zijn wat een ander daarvan vind, want ik ben de enige die mijn leven moet leven, niet zij. Dus ik moet ervoor zorgen dat ik tevreden ben en dat ik gelukkig ben. Dus dat doe ik op mijn manier. Wat de een gelukkig maakt, maakt de ander niet persé gelukkig. Ik vind dat iedereen dat maar gewoon moet respecteren en accepteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En doen ze dat niet, dan is dat hun probleem en niet dat van mij. Daar ben ik heel makkelijk in geworden de laatste jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi gezegd. Het gaat inderdaad om jouw leven.
   Fijn dat je die lesssen hebt geleerd. I'm working on it ;)

   Verwijderen
  2. Dan komt het vanzelf wel goed ;) loslaten is iets lastigs om te leren, maar in de loop der jaren ben ik er een stuk beter in geworden gelukkig. Dus dat komt bij jou vast ook nog wel!

   Verwijderen
 3. Gelukkig zijn er veel mensen die wel de moeite nemen om je blog te lezen. En die je op basis daarvan een geweldig leuk mens vinden.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Serieus? Het is toch je eigen keuze om zo te leven,dus gen beperking. Ik zie het juist als een verrijking als je in staat bent je eigen keuzes te maken. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Want een onzin. Zoals je z(ingt/egt) laat het los, laat het gaan. Dat is iets om te leren maar ik word er ook steeds beter in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi dat jij ook vooruitgang ziet! Hoe is het bij jou? Al een baby? 😁

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!