vrijdag 25 augustus 2017

Budgetvakantie, hoe dan?

Hoewel onze vakantie net voorbij is, en we ook echt geen dure vakantie hadden dit jaar zijn we alweer met volgend jaar bezig. Doordat we echt in de zomer wegmoeten (iets met leerplicht..) zitten we vast aan het dure hoogseizoen.

Het idee van kamperen spreekt ons erg aan, dus we wilden een huurtent boeken. Eigenlijk om uit te proberen of dit werkt voor ons gezin van 5. We hebben in het verleden wel in een huurtent gezeten, maar dat was een keer met een kind, en een jaar later met twee kinderen. Dit was buiten het seizoen, dus behoorlijk goedkoop. De tenten bevielen goed, maar nu hebben we er nog een kind bij natuurlijk. Is kamperen dan te krap, wat doe je als het regent de hele dag, werkt het slapen wel? etc.
Dus proef-kamperen voordat we zelf allemaal spullen zouden aanschaffen lijkt een goed idee.
Bovendien kan onze auto absoluut niet een tent plus campingstoelen, tafel etc bevatten, dus ook daar moet nog een oplossing voor komen tzt. (We denken: karretje huren) Dit hoeft natuurlijk pas als we ook echt zelf een tent hebben aangeschaft.


Toen we op een aantal sites rondkeken voor twee weken tent huren (niet eens de glamping-variant), uit op een bedrag van minimaal 1500-1700 Euro. SCHRIK! Dan heb je nog geen reiskosten, geen uitjes ter plaatse en de extra kosten van eten etc. Dit is ook nog de simpele variant qua tent. We waren echt geschrokken van die bedragen. Bovendien was dit ook nog eens niet op de populaire plekken in Frankrijk ofzo.

Op een zelfde camping twee weken een standplaats huren kost niet meer dan 500 Euro. Van die 1000 Euro verschil kan je al best een heel mooie tent aanschaffen, en benodigdheden lijkt me. Misschien dat we daar dan toch maar voor kiezen. Een deel van de benodigdheden hebben wel al wel, zoals slaapzakken, luchtbedden, plastic servies en een bijzettentje.

Hoe doen jullie je vakanties? Heb je een budget ervoor en hoe houd je het betaalbaar?


8 opmerkingen:

 1. Wij hebben die afweging ook gemaakt en hebben daarom een tweedehands vouwwagen aangeschaft. Dat is tentje plus aanhangwagen in één :). Zie deze blog http://hypotheekweg.blogspot.nl/2016/03/budgetkeuze-vakantie.html

  Als je zelf een tent wilt aanschaffen raad ik aan om eens op de site van obelink (www.obelink.nl) te kijken. Die hebben kwalitatief goede tenten van hun eigen merk voor aanzienlijk lagere prijzen dan merktenten.
  Zelfs zo goedkoop dat je daar voor een nieuwe tent goedkoper uit bent dan voor een merktent via marktplaats...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij kamperen met zes personen. We zijn begonnen met een hele kampeeruitrusting die we 2e hands over konden nemen van mijn ouders. Daarna hebben we in de loop van de jaren langzaam aan dingen vervangen als ze toe waren aan vervanging. Dus dat is misschien nog een tip. We huren elk jaar een bagage-karretje want alles bij elkaar is het best veel 6 slaapzakken, 6 bedjes, 6 stoelen en ga zo maar door. Het karretje kost 65 euro per week, best een bedrag maar door te huren hoef ik de rest van het jaar geen opslag te regelen of onderhoud te plegen. Ik vind die huurtentprijzen ook belachelijk, wij waren dit jaar met 6 personen voor 3 weken in totaal 750 euro kwijt aan de campingplaats, vorig jaar 1000 euro voor 3 weken, beetje afhankelijk van het land. Daarnaast komt dan nog de benzine en de uitjes en de boodschappen/uit-eten. Ik heb het vakantiegeld apart gezet en daar "moesten" we het mee doen, en dat is gelukt! Ik hou het tijdens de vakantie bij of we een beetje op "schema" liggen of dat we rustiger aan moeten doen met uitjes en of ijsjes/terrasjes enzo ;) Wij vinden het heerlijk om met ons gezin te kamperen en zo houden we het betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Supertip! Ik denk er inderdaad ook over om een karretje te huren.

   Verwijderen
 3. Tja...het is echt schrikken helaas. Bijna 3000 euro voor 2 weken glampen. Volgend jaar sleurhut voor 3 weken voor 'Slechts' 1250 euro

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij zijn dit jaar thuis gebleven. heerlijk om te zien dat we minder dan normaal uitgeven aan boodschappen (niet gek, in mijn vakantie geen 5 opvangkids die normaal wel mee eten) geen extra verblijfskosten. veel thusi eten, met uitstapjes eigen eten mee, af en toe bij vrienden of familie eten en thuis wel wat luxere boodschappen maar al met al goedkoper uit ;) en aan dagjes weg (veeeeel dagjes weg, maar soms duur zoals apenheul, sauna en madurodam en somsm goedkoop zoals t lokale zwembad) waren we ong 600 euro kwijt in 3 weken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat dit werkte voor jullie. Bij ons waren we een paar weken thuis maar de kinderen gingen zich vervelen, ondanks dat we om de dag een dagje uit gingen. Dus geen succes. Al sliepen we allemaal wel lekker ;)

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!