zaterdag 11 april 2015

Nodig? Hebben, willen?

Gek, hoe je bepaalde dingen denkt 'nodig' te hebben. 
Een vriendin van mij heeft een prachtige leren handtas, waarin een kleiner bijpassend schoudertasje zit waar je alle vrouwendingen (sleutels, pasjes en telefoon etc) altijd in stopt. Ga je shoppen, dan heb je dus altijd een (mooie!) eigen leren boodschappentas bij je.
Sindsdien heb ik het gevoel dat ik die tas ook zou moeten hebben! Mijn tassen voldoen niet, en ik heb zoiets ook nodig. Toch?! Ja, ja, ja, zegt mijn gevoel. Maar toch houdt de prijs me tegen. Tja nodig? 

Ook als ik in een winkel als de Xenos loop, of de Hema, zie ik allemaal dingen die ik 'nodig' heb. Mooie potten, kaarsen, stickers, cadeaupapier, accessoires, nieuwe kussenhoezen en ga zo maar door. Hebben hebben hebben...

Als zelfs ik deze gevoelens al heb. Ik: bewust (be)spaarder, consuminderaartje, hypotheekvrij willen zijn-dame en een tikkeltje te zuinig (soms).. Hoe zal dat dan met de rest van de mensen zijn?
Heb jij er ook last van?

2 opmerkingen:

  1. ik heb daar zeker last van. ik consuminder nu maar door fulltime te werken. komt er extra geld binnen en heb geen tijd om het uit te geven. vriendelijke groeten
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar. Meestal kan ik mezelf wel redelijk in bedwang houden, maar in een bepaalde periode van de maand doe ik altijd van die foute impulsaankopen. Te erg!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!