maandag 3 november 2014

Zorgverzekeringen controleren

Bijna zijn alle nieuwe tarieven van de zorgverzekeraars bekend. Uiterlijk 15 november.
Tijd om je erin te verdiepen dus.

Met behulp van vergelijkingssites kun je bekijken wat eventueel de beste prijs/kwaliteit verzekering voor jou is. Let wel een beetje op, sommige sites zijn niet zo onafhankelijk als ze lijken en promoten altijd dezelfde zorgverzekeraars.

Beslis wat je belangrijk vindt. Het basispakket is, zoals elk jaar, weer een beetje verder gestript. Het eigen risico is weer wat verhoogd. Ook de pakketten die je verzekeraar aanbiedt blijven niet standaard hetzelfde. Kijk dus welke vergoedingen jij per se wilt hebben, en bij welke verzekeraars dat in het pakket zit. En welke zorg hebben je kinderen nodig? Als jij bijvoorbeeld geen aanvullende vergoeding voor een bril in je pakket hebt, krijgen je kinderen dat ook niet.

Is het lonend om een tandartsverzekering te hebben als je eens per jaar gaat, en soms een gaatje hebt? Nee, meestal niet. Maar ga je vaker of heb je grover onderhoud nodig, dan is het wel weer aan te raden.
Ben je zwanger? Kijk dan naar kraamzorg, vergoedingen voor ziekenhuisbevalling en kraampakket. En eventueel lactatiekundige zorg en fysiotherapie.
Een aantal goedkopere verzekeringen hebben strenge voorwaarden. Medicijnen moet je online bestellen om volledige vergoeding te krijgen bijvoorbeeld. Dus even snel naar de apotheek voor dat kuurtje zit er dan niet in. Ook kan je niet bij elk ziekenhuis terecht. Daarnaast zijn de kosten wel weer laag. Dus die afweging moet je dan maken.

Succes! Ik ga komende maand ook even puzzelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!