dinsdag 4 november 2014

Kerst, sinterklaas en familie

De feestdagen zijn in zicht. Iedereen begint afspraken te maken of lootjes te trekken. Wel of geen sinterklaas dit jaar? Met deze helft van de familie niet, en met de andere helft wel. Of allebei. Anders een cadeautje met kerst? Hmmm...

De planning rond Kerst is nog het meest ingewikkeld bij ons. Liefst zou je een vaste dag hebben waarop je naar de ene kant van de familie gaat, en de andere dag naar de andere kant. Maarja, dat valt haast niet te regelen.
Want het heeft niet alleen invloed op ons gezin, maar ook op alle broers en zussen met hun gezin. En ook op hun schoonfamilie. En dus ook op hun zwagers en schoonzussen. En op hun familieleden, en die moeten ook weer rekening houden met de twee kanten dus....
Feitelijk heeft heel Nederland er dan last van. Dus dat kan ook niet.

Daarom elk jaar weer een geregel om het rond te krijgen, samen met alle andere gezinnen in het land. Dit keer zijn we er op tijd bij. Gelukkig maar. Dan kan iedereen zich nog aanpassen.

1 opmerking:

  1. Ja, irritant he? Hier is het ook altijd lastig, want we zitten ook nog eens met gescheiden schoonouders, dus we kunnen sowieso nooit elk jaar iedereen gelukkig maken door langs te gaan... Gelukkig hebben mijn zus + zwager en wij wel al jaren de afspraak dat eerste kerstdag voor onze familie is en tweede voor de schoonfamilie. Dat scheelt met regelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!