maandag 24 november 2014

Zorgverzekering deel 2

Inmiddels zijn alle premies bekend voor volgend jaar. En alle vergoedingen. Tijd om te vergelijken dus.
Ik ben al even aan de slag geweest, en heb ontdekt dat het nog niet zo makkelijk is. Elke verzekeraar heeft weer zijn eigen methode. De ene werkt met modules, de ander met beperkte pakketten en de ander met totaalpakketten. Zo kan je dus heel voordelig uit zijn als je alleen fysio in je aanvullende verzekering wilt, bij een 'module-verzekering'. Terwijl je misschien ergens anders een lagere basispremie zou hebben, maar het aanvrullende pakket weer prijzig is.

Het lijkt erop alsof het solidariteitsprincipe behoorlijk gaat afnemen in de toekomst. Als je nu al kunt kiezen voor dat wat jouw uitkomt, hoe moet dat dan voor mensen die geen keus hebben? Of voor die zorg die duur is, waar dus bijna niet tegen te verzekeren valt?

Vergelijkingssites moet je niet op hun mooie uiterlijk geloven. Ze zijn vaak niet helemaal compleet of correct. Ook zul je verschillen zien als je de uitslagen van de sites onderling met elkaar vergelijkt. Kortom, als je voor jou het beste en betaalbaarste pakket wilt, zou ik een avondje vergelijken inplannen. Wel voor 1 januari ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!