vrijdag 18 mei 2018

Kamperen in eigen keuken

Dat doen wij dus al een aantal dagen: kamperen in eigen keuken. En in eigen huis en tuin. We kunnen er een serie tv-shows van maken ;)

Op zich houd ik wel van kamperen. Heerlijk genieten van het rustige leven. Je dag bestaat uit heen en weer lopen naar de wc. Voor jezelf en je kinderen. Met een wc-rolletje onder je arm. Of je vergeet 'm, en sukkelt weer terug.
Tijd voor de afwas? Teiltje, de vaat, dreft en een theedoek mee naar het sanitaire gebouw om daar even een afwasje te doen. Samen met je buren. Drie keer per dag. Of er is daar geen warm water, en je kookt op je gasstelletje (of luxer, met de campingwaterkoker) een sloot heet water voor de vaat. Dan sta je op je tafeltje af te wassen. Zo gemoedelijk gaat alles. Jij doet dat zo, de buurvrouw ook.

Kamperen is slow living. En juist daarvan moet je genieten wanneer je kampeert! Als je dat niet kunt, dan is het niet voor je weggelegd denk ik. Juist je dagen vullen met niks, beetje rondbanjeren en moeten nadenken over elke normale bezigheid is het ultieme campinggevoel. Genieten van het langzame leven.Nu onze keuken eruit is moeten wij ook kamperen. De koelkast is mini. Spullen zijn moeilijk terug te vinden. Er is slechts een kookpitje en een magnetron. Een waterkoker en koffiezetapparaat. Het is een beetje behelpen.
Water kun je in de wasbak in de wc halen, of boven bij de badkamer. Omdat die kraantjes zo laag zijn, kun je nergens echt goed bij dus je vult erg vaak een klein (breed) flesje of een bekertje. Om af te wassen kook ik water, en sta ik buiten bij de tuintafel. Net kamperen.

Toch vind ik het thuis irritant. Want ik heb thuis geen tijd voor slow living! Want we moeten op tijd op school zijn, of bij werk. Er zijn afspraken en er komen klusjesmensen thuis. Het is overal vies door het stof. Slow living is helemaal niet handig als je thuis bent, en verwachtingen hebt over hoe dingen gaan. Ontbijt kostte eerst 20 minuten, en dan was hun lunch ook gesmeerd. Maar nu...

We hebben blijkbaar toch wel flink wat stappen in efficiëntie gemaakt in ons huishouden. Dat is maar goed ook. Zo houden we tijd over voor leukere dingen.

Houd jij van kamperen? Waarom wel of niet?


3 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat het pittig is! Des te fijner als je straks weer een normale keuken hebt denk ik!

  Sterkte!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet helemaal vergelijkbaar, maar bij ons is de schilder al de hele week aan het werk. We hoeven binnen gelukkig niet te kamperen, maar de hele tuin staat op z’n kop (alles weggeschoven voor zijn steiger), dan mogen we die deur niet gebruiken, dan die deur niet. Pffff, nog een paar dagen. Succes met het thuiskamperen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toevallig gisteren thuisgekomen van ons jaarlijkse kampeeruitje met vrienden. Nog steeds niet helemaal mijn ding, al begin ik er na vier jaar een beetje aan te wennen ;) Succes met de keuken!

  BeantwoordenVerwijderen