zaterdag 18 maart 2017

Nog steeds geen aangifte gedaan

Ongelofelijk! Het is al ruim half maart geweest, maar we hebben nog steeds geen belastingaangifte gedaan over 2016. Normaal doen we dit echt al in de eerste week dat het formulier 'vooringevuld' is. Nu komt het er maar steeds niet van. Geen tijd door werk, of een weekendje weg, of een hoop verjaardagen of eindelijk een avondje niks (en dus geen zin).

Toch verwacht ik wel dat we het voor 1 april gaan doen. Want we zien altijd uit naar het schip met geld dat dan binnenkomt. Hoe eerder je het invult, hoe eerder het binnen is dacht ik. Dus daar gaan we nog wel even ons best voor doen.

Heb jij het al gedaan? Eerder of juist later dan andere jaren?

7 opmerkingen:

 1. Mijn eigen nog niet, maar ik heb wel alles klaarliggen voor de accountant. Als je bedenkt dat ik dat in augustus/september vorig jaar voor 2014 en 2015 heb gedaan, dan ben ik dus heel erg vroeg. Voor vriend moeten we het straks echt even doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook nog niet, maar het staat voor morgen op de planning! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de aangifte inkomstenbelasting al ingevuld, zie mijn blogpost daar over. We krijgen weer een leuk bedrag terug, maar dat komt vooral doordat we de inkomensafhankelijke combinatiekorting jaarlijks laten betalen in plaats van maandelijks. Ik vind het wel een leuk werkje om te doen en kijk altijd uit naar de uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij laten het altijd doen door de accountant, maar eigenlijk gebeurt dat nooit voor 1 april. Hopelijk voor de zomervakantie en dat we dan de teruggaaf net na de vakantie krijgen.
  We verwachten wel veel minder terug te krijgen dan vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben het begin maart meteen gedaan. Zie mijn blog.
  Wij vullen hem altijd zelf in en verwachten weer een leuk bedrag terug te krijgen. Is het al mei? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nog geen tijd gehad om alle papieren bij elkaar te zoeken.. moet er nogal wat (zakelijke administratie, jaaropgaves, rekeningen van notaris/hypotheker etc)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voorlopige teruggave begin november 2015 telefonisch stop gezet, waardoor we nu een flinke stuiver teruggestort krijgen. Eind volgend jaar loopt onze hypotheek af en daardoor hoeven we onze voorlopige opgave ook niet meer elektronisch aan te passen. 1 telefoontje scheelt je dan een hoop werk. Inderdaad Koen, de inkomensafhankelijke combinatiekorting op jaarbasis is meer dan welkom.

  BeantwoordenVerwijderen