vrijdag 3 maart 2017

Jaaropgave en de belastingdienst

Het was woensdag 1 maart. Dus we mochten aangifte inkomstenbelasting doen. Leek me een leuk klusje voor de donderdag.

Toen ik nadacht over de benodigdheden besefte ik dat ik nog geen jaaropgave van m'n werk had gekregen. Best onhandig. Natuurlijk kan ik het wel allemaal zelf gaan optellen, maar een jaaropgave is toch even wat overzichtelijker.
Dus ik mailde het administratiebureau. Blijkbaar was het een kleine moeite, want ze mailden het snel naar me toe.

Toen het eenmaal donderdag was, had ik geen zin meer om de aangifte te gaan doen. Dus ik stel 'm even uit tot het weekend.

Heb jij je aangifte al gedaan? En had je alle benodigde papieren al binnen van tevoren?

7 opmerkingen:

 1. Wij hebben het gelijk woensdagavond gedaan, want we waren zo benieuwd. Het viel alleen tegen, we moeten bijbetalen helaas. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijbetalen is niet leuk idd. Dat hebben wij gelukkig nooit, want we schatten de voorlopige teruggaaf altijd laag in.
   Weet je ook hoe het komt dat het negatief uitpakte voor jullie? (Misschien nog even de huidige VA aanpassen om het volgend jaar te voorkomen?)

   Verwijderen
 2. als Belg alleen maar in Nederland een koophuis hebben en werken in Belgie is gewoon een ramp om je belastingen aan te kunnen geven .ik woon al 5 jaar in NL en heb nu pas een terug gave uit NL gekregen van 2014 .Ik hoopdat er nog wat op komst is Teruggave notaris rente huis want in belgie kan je dat niet aftrekken .Het is een doolhof wat wel en niet mag .Maar wat je MOET DOEN zullen ze je wel vertellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He wat vervelend dat het zo lang duurt. Ik had geen idee dat het zo ingewikkeld was!

   Verwijderen
 3. Ja, de benodigde stukken had ik al even in huis. Woensdag meteen aangifte gedaan, was te benieuwd hoeveel wij terugkrijgen.
  Er zit ook een gemene fout in de aangifte voor hypotheken van in ieder geval onze bank waar rentemiddeling op van toepassing is. Ik blog er vanmiddag over...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt? Nu maak je me erg nieuwsgierig. Zoals je weet hebben wij dit laten toepassen afgelopen jaar...

   Verwijderen
 4. ik moet nog wat dingen opzoeken zoals de rekeningen van de notaris etc
  we hebben vorig jaar ons huis gekocht, dus de aangifte is iets ingewikkelder dan andere jaren. maar gaat allemaal naar een administratiekantoor ;) omdat ik als zzper dat fijner vindt als een ander het voor me doet.. (al twijfel ik elk jaar weer of ik het niet gewoon zelf kan.. maar gatouders en zakelijk aangifte doen is de belastingdienst sowieso al niet zo happig op.. bizar maar waar helaas)

  BeantwoordenVerwijderen