woensdag 24 september 2014

Energiekosten

Sinds we in dit nieuwe huis wonen hebben we ook een nieuwe energieleverancier. Uiteraard shop ik elk jaar of elke anderhalf jaar rond voor een goede aanbieding ;) Dit is echt de moeite waard! Scheelt jaarlijks 125-250 euro ten opzichte van 'blijven hangen' bij je oude maatschappij. En de verhuizing was ook een mooi moment voor een nieuwe.
Enige minpunt van dat rondshoppen is dat ik op een gegeven moment niet meer weet welke energieleverancier we ook alweer hebben.. Maar verder gaat het altijd heel goed, ook met overstappen etc.

Helaas waren de vorige bewoners van dit pand oud en veel thuis, misschien vonden ze het ook wel erg koud in huis. Kortom, ze stookten behoorlijk wat af en hadden een riant ligbad.
Toen wij hier kwamen wonen met z'n vieren, besloot de nieuwe energieleverancier dat wij dus een enorm voorschot moesten betalen, op basis van de oude stookkosten en dan nog extra vanwege onze kinderen. Je mocht dit voorschot laten verlagen, maar dat hielp maar 17 euro per maand. Uiteraard heb ik dit gedaan, maar het schoot niet echt op.
Vandaag de meterstanden doorgegeven, en eindelijk binnenkort dus de jaarafrekening. We rekenen op een hoop geld terug! En dat kan mooi weer in ons spaarpotje.
Ben benieuwd. Kom maar op met nog zo'n zachte winter...

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben ramen en kozijnen uit 1900 en de gordijnen bewegen bij winderig weer alsof we op t verkeerde deel van de Canarische eilanden zitten! Maar we bidden voor genade op de energierekening

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahh dat klinkt niet fijn! Gelukkig was de winter zacht, en hopelijk valt het dus mee!
    Ik trek ook altijd lekker sloffen aan, helpt echt tegen een tochtig huis (zoals onze vorige woning).

    BeantwoordenVerwijderen