woensdag 13 maart 2024

Hypotheek-mijlpaal

Toen we in 2019 onze hypotheek afsloten hadden we een stuk overwaarde mee van de verkoop van ons vorige huis. Hierdoor hoefden we niet meteen de maximale hypotheek af te sluiten. Gelukkig maar!

Later hebben we een deel van de overwaarde gebruikt om de verbouwing te bekostigen, en was er uiteraard een nieuw taxatierapport nodig. De stijgende lijn van koophuizen was toen al ingezet, dus die taxatie-na verbouwing- was lekker hoog. 

In de afgelopen jaren hebben we niet veel afgelost, door de verbouwingen was daar niet veel ruimte voor. Maar onze vaste aflossing die in het maandbedrag gaat natuurlijk gewoon door. Plus de kleine beetjes die we wel konden doen geven ons nu een leuk resultaat.

Mijlpaal in zicht

Het leuke is dat we hierdoor binnenkort naar een nieuwe mijlpaal gaan. We komen namelijk onder de 60% LTV (loan to value) waarde. De openstaande hypotheek is dus minder dan 60% van de waarde van het huis. Hierdoor loopt een hypotheekverstrekker minder risico, en dat belonen ze. 
Ons voordeel is dat er 0,1% van de hypotheekrentes af gaat, de komende 26 jaar. Echt fijn! Ook een leuke mijlpaal om te behalen. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt.Wij hebben een hypotheek lopen bij Munt, en daar gaat het automatisch verwerkt worden in je maandbedrag. Bij veel hypotheekverstrekkers moet je hier zelf op letten en de verlaging aanvragen. Iets om op te letten als je veel aflost, maar geen NHG hebt. 


Heb jij hier wel eens naar gekeken? Hoeveel procent je openstaande hypotheekbedrag is ten opzichte van je lening?

1 opmerking:

  1. Ja goed bezig! Wij hebben bij ons 'nieuwe' huis ook de kans gehad om een flink stuk van onze overwaarde van ons oude huis in de hypotheek te stoppen. Als we straks echt klaar zijn, maar eens kijken wat de stand van zaken is. Leuk weer wat van je te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!