dinsdag 15 juni 2021

Solliciteren

Midden tussen de verbouwingen door was ik toch nog aan het solliciteren. Ik heb een paar gesprekjes gehad, maar dit keer dacht ik: hmmm toch niet. Dat bleken zij zelf ook te hebben. Wat zij zochten was een salestijger die een enorm goede planner en organisator is, en het liefst 5 dagen in de week wil werken, maar dan slechts 2 uur per dag en altijd bereikbaar willen zijn. Nou, nee dank je. Bovendien is de persoonlijkheid van een ‘sales tijger’ enorm verschillend van die van een ‘planner en organisator’ dus ik betwijfel of die eigenschappen in een persoon verenigd zijn. En als je zo uniek bent dat jij dat bent, dan verdien je wel een bedrijf met meer mogelijkheden en kansen denk ik!Anyway, dus geen match. Even weer heel erg balen, omdat het toch tijd en energie kost elke keer weer. Blijven werken waar je werkt ook (als het niet bevalt) en solliciteren ook. Wat is nou verstandig? Nu er zoveel speelt thuis kost het gewoon extra energie. En sinds we na de ‘verbouwing deel 1’ weer thuis wonen ben ik steeds heel hard bezig om het thuis weer op de rit te krijgen. Eindeloos verplaatsen, opruimen, ideeën bedenken, schoonmaken en nog eens schoonmaken. (En dat terwijl ik me erg flexibel opstel en echt niet elk dingetje perfect hoef te hebben. Ik heb al veel losgelaten!)

Ik denk dat het tijd is om even pas op de plaats te doen, en het solliciteren op pauze te zetten.
Tijd om even weer goed voor mezelf te gaan zorgen deze zomerperiode!


Dus, ik typ dit blogje even af, en dan pak ik mijn leesboek. Mijn buurvrouw en ik lenen boeken aan elkaar uit, en we hebben (deels) dezelfde smaak. Deze is van haar, maar mag ik lezen. Heerlijk even wegdromen en ook op mijn kont blijven zitten. Iets anders werkt haast niet voor mij. Erg he. Zelfs een film zet ik vaak op pauze en dan loop ik even weg om iets te doen. Maar een goed boek, daar kruip ik in!

Houd jij ook van lezen? Wat lees je het liefst?

2 opmerkingen:

  1. Jammer van de sollicitatie, maar gelukkig hadden jullie beiden hetzelfde gevoel. Dat scheelt toch een stukje teleurstelling. Ja heerlijk om te lezen, ik hou vooral van thrillers, en spannende romans. soms noemen ze een boek roman, maar vind ik het niet per definitie een roman omdat het verhaal als nog heel spannend is, waardoor het een beetje tussen een roman en thriller in hangt. Maar ook waargebeurde verhalen vind ik leuk om te lezen. Of biografieën van leuke mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen. Veel variatie dus? Ik houd ook erg van thrillers (Harlan Coblen bijv) maar ook van detectives. Ook gouwe ouwe als Agatha Christie ;)

      Verwijderen

Leuk dat je reageert!