woensdag 9 juni 2021

Verbouwen- onaangename verrassingen- zielige tuin- goed nieuws

Het loopt hier allemaal lekker anders. Dus dat bloggen schiet er ook bij in. Jammer eigenlijk! Nu ik er weer mee bezig ben denk ik: zo leuk, waarom doe ik het niet vaker. 

 

Hoe het gaat met verbouwen?

We begonnen dus eind april met ' verbouwing deel 1'. Dat was de vernieuwing van het dak, inclusief isolatie, pannen en houten daklijsten. Een van de mannen had corona, dus we liepen meteen bij de start 10 dagen vertraging op. Daarnaast bleken toch ook dat de dakgoten moesten worden vervangen en de twee dakramen dus #kassa voor het meerwerk.
Al met al hebben we bijna 4 weken bij mijn ouders gewoond. Erg gezellig vond ik! Maar het was ook goed weer naar ons eigen huis te gaan, met je eigen gezin wonen is toch wat minder intensief. Meer je eigen ding en eigen plekje. Na een flinke schoonmaak-spurt met meerdere mensen was het huis weer bewoonbaar. Werkelijk alles was vies, zelfs in de kasten. 

Meteen hierna zou deel 2 beginnen, met een andere aannemer. De aanbouw naast ons huis. De sloop van de schuur en garage als eerste. Ze begonnen hier ook een week later mee, dus we hadden een weekje rust tussendoor. Heel fijn hoor, want er waren zoveel spullen verplaatst en we leefden uit koffers dus ik heb hard gewerkt en alles weer teruggekregen op z'n plek. Ook een mooi moment om de kleding na te kijken van de kinderen en er kon weer veel weggegeven worden. Flink gegroeid sinds vorige zomer. 


Slopen

De sloop van de oude gebouwen was binnen een dag gebeurd. Toch daarna kwamen ze bij het graven voor de fundering natuurlijk allerlei 'verrassingen' tegen. Iets met veel overbodige buizen en riolering. Extra mannetjes werden ingehuurd (opnieuw #kassa) en de volgende dag waren ze tot 23.15u bezig met het riool. Poeh, dat was een latertje. En al die tijd konden we niet naar de wc of douchen oid omdat het riool los lag. Blij dat het nu al bijna is opgelost en we ook meteen toekomst-proof zijn met een aparte hemelwater-afvoer.

De zielige tuin

Dit jaar was ik wel een kleine moestuin begonnen in een ander deel van de tuin. Hij doet het nog niet zo goed, helaas. Via mijn schoonvader kreeg ik een courgetteplant en die begint nu eindelijk te groeien en ik zag al wat bloemen. Toch nog iets eetbaars straks. Gelukkig maar, want de voortuin en zijtuin hebben de bouwvakkers flink gesloopt met al dat graafwerk. Dit jaar weinig kans op frambozen, de rabarber is weg en ook een prachtige rozenstruik en andere planten zijn geplet. Pijn aan mijn tuin-hart, maar er is niks aan te doen.


Goed nieuws

Er is gelukkig ook goed nieuws te melden. De Euroclix uitbetaling komt eraan. Ik heb vandaag 30.000 clix ingewisseld en krijg er binnen een paar dagen 487 Euro voor. Heerlijke financiële injectie. Wanneer ik dit heb gekregen heb ik totaal al ruim 1300 Euro aan Euroclix verdiend in de afgelopen jaren. Echt mooi eigenlijk. 
(Wil jij ook lid worden van Euroclix? Via mijn link krijgen we beide 150 clix (ongeveer 1,95 Euro waard) cadeau.)

Nu ben je weer op de hoogte van wat er bij mij speelt. Dus ik ben ook heel benieuwd: hoe gaat het bij jou?

4 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een flinke verbouwing zeg! Die aanbouw had ik nog even gemist. Maar wel goed bezig. Jammer van je tuintje, maar dat komt wel weer goed met de tijd. Leuk om te lezen en geniet van je Euroclix uitbetaling!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad flink. Maar hopelijk wordt het heel mooi. We houden vol!

   Verwijderen
 2. Flinke klus! Maar oh zo lekker als het klaar is! Zonde van de tuin! Maar wel lekker van Euroclix!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!