maandag 2 november 2020

Een puppy is (mega)slecht voor je budget

We wisten het natuurlijk al. Huisdieren kosten veel geld. “Je weet toch dat je dat niet moet doen, als je zo’n beest eenmaal hebt zit je eraan vast. Die kosten kun je zo vinden op google. Duur grapje en ook nog slecht voor het milieu.” Klopt allemaal! 

Ik wist het al, en toch is het een stuk duurder dan ik had verwacht. De opstart valt gewoon tegen. Tel daar de gebroken nachten en zindelijkheidstraining bij op, en je voelt je alsof je een baby hebt en de controle over je budget kwijt bent. Ik maak geen grapje. Je hebt niet alleen de aanschaf en de maandelijkse kosten qua voer. Alle randzaken kosten toch stiekem ook steeds veel geld.


Dierenarts
Wist je dat je pup alleen al in de eerste drie maanden 3 keer moet worden ingeënt? De eerste keer was toen hij nog in z’n nestje verbleef, dus die zat bij de aanschafwaarde in. Maar de volgende twee keren was het kassa bij de plaatselijke dierenarts. Ook moeten ze het eerste half jaar elke maand een ontwormingskuurtje en anti vlooienmiddel.  


Onze hond bleek ook nog een parasiet te hebben, dus labonderzoek, pillen, dieetvoeding en een ander kuurtje mee naar huis. Al met al zijn wij in de afgelopen 10 weken al 325 Euro bij de dierenarts kwijt geweest. Vlooienmiddel kocht ik in een heel goede aanbieding, 6x voor 27 Euro online (bij mijn blauwe ronde vriend). Goed opletten loont, ze zijn regelmatig in de aanbieding, maar normaal 2x zo duur. Ik sla dus in als ik de aanbieding zie. Anti-worm was 9 Euro voor 2 maanden.

Voordat de pup kwam kocht ik tweedehands een bench voor 20 Euro (koopje!) een ligkussen 15 Euro, voerbak, wat speeltjes, een borstel, nagelknipper, tekentang, riem en tuigje en natuurlijk eten. De rest kocht ik bij de dierenwinkel, lidl, action en online. Met een zak voer van 40 Euro doet hij krap 2 maanden. Geen idee waar dat precies misgaat, want wij hebben al 80 Euro aan voer gehad de afgelopen 10 weken, haha...Iets met kinderen die de weegschaal niet begrijpen vermoedelijk.
Het eerste ligkussen is al volledig gesloopt, dus we zijn nu aan nummer twee bezig (nu maar een goedkope gehaald van 10 Euro).  We zijn nog aan het kijken voor een puppycursus, de kosten daarvan liggen rond de 100 Euro voor 5 avonden. Ka-ching!


Het is een schat van een beest, echt waar. Maar het kost wel heel veel geld. En heel veel tijd, of had ik dat al gezegd? Hopelijk is het nu een beetje klaar met de dure opstartfase en alle kosten van dien. Kunnen we weer op ons budget letten en sparen voor de verbouwing! Oh wacht, het is bijna december…

Heb jij hobby’s of dieren in je leven die echt slecht zijn voor je budget (maar toch de moeite waard?)

1 opmerking:

  1. Ja, het kost een hoop geld die beestjes. Later wordt het geloof ik nog een keer per jaar zo een inenting en dan maar hopen dat ze niet ziek worden. maar het is het allemaal waar zo een gezelligheidsdier in huis :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!