maandag 20 april 2020

Broekriemen zijn er om strakker te trekken


Blijkbaar is ons thema van 2019/2020 ‘De broekriem aantrekken’. In 2019 gingen we een huis kopen en hadden daarvoor wat extra cash nodig dus wij gingen op financieel dieet. Omdat we daarvoor een aantal flinke uitgaves hadden gehad.Nu wonen we in dat leuke nieuwe huis, en nu staat er nog een verbouwing aan te komen. Omdat de crisis in de bouw nog niet echt heeft toegeslagen zijn de prijzen nog lekker skyhigh en is de door ons gewenste uitbouw een flinke zak met geld.

Dat is niet het enige puntje van aandacht, want ook heeft ons huis nog extra aanpassingen nodig en wat gebreken die opgelost moeten worden.
Denk aan de CV ketel die vervangen moet, houtworm in de houten ondervloer, daklijsten en dakgoten die nodig vervangen moeten worden (en ontstopt), verfwerk, enkelglas vervangen etc. Natuurlijk ook nog wat kleinere aanpassingen zoals rolgordijnen, kasten, vensterbanken, salontafel. Alles kost helaas geld, en alles bij elkaar is het veel geld.

Momenteel kan ik nog niet voor extra inkomen zorgen (al ben ik wel met een veelbelovende sollicitatie bezig) dus het inkomen via de WW, mijn website en vragenlijsten zijn een beetje de max. De uitbetalingen hiervan laten jammer genoeg nog even op zich wachten. Sommigen betalen uit bij het behalen van een bepaald bedrag, zoals de advertenties op mijn blog of inkomsten via bol.com. Anderen betalen bijvoorbeeld standaard in juni uit, zoals een aantal van de enquêtebureaus waar ik lid ben.

Enige andere optie is dus bezuinigen. Helaas loopt de contributie van de voetbalclub voor de kinderen gewoon door. We geven weinig uit aan kleding en kleine dingen momenteel, want we komen niet in de winkels en we shoppen (gelukkig) ook niet online. De boodschappen zijn eigenlijk de grootste flexibele kostenpost waar we op kunnen besparen.

We besparen als gezin sowieso niet op gezond eten, dus zo blijft onze kar altijd gevuld met groente en fruit (dure zaken natuurlijk). Sinds C. is begonnen is er wel weer wat meer ‘lekkers’ in geslopen. Een soort compensatiegedrag om het thuis extra gezellig te maken. Dus elke week een wijntje en een 6-pack bier in de kar is opeens ‘normaal’ terwijl dat eerder uitzondering was. Zelfde geldt voor lekkere koekjes, of bijzonder brood/broodbeleg. Dus even pas op de plaats de komende maanden.

Schrappen die extra boodschappen en weer even back to the basics. Dat zal toch zeker 10-15 Euro per week kunnen schelen. Lijkt niet veel, maar op jaarbasis is dat tussen de 500-750 Euro winst.

Binnenkort hoop ik meer nieuws te kunnen delen over de sollicitatie en wat andere blog ideeën die nog in mijn hoofd zitten. Want de weken worden nog steeds gevuld met thuisonderwijs, opruimen en schoonmaken en moe zijn in de avond.

Hoe gaat het bij jou?

11 opmerkingen:

 1. Ook bij jullie nog genoeg verbouwklussen te doen dus! Net als hier. Mijn aannemer vertelde zo'n 2 a 3 weken terug al dat hij veel afzeggingen heeft voor iig de komende 3 maanden. Dus het begint zeker al wel voelbaar te worden. Maar ik denk eerder voor de zzp'er dan voor de grote bouwbedrijven. Want zij bouwen natuurlijk ook wel voor woningbouw verenigingen/ gemeentes e.d.
  Spannend met je sollicitatie! Hopelijk hoor je snel meer!
  Wie weet gaan de basisscholen wel weer open na de meivakantie, denk dat zoiets als eerste gebeurt als ze stukje bij beetje weer gaan opstarten. Want die kids gaan niet met het ov. Plus in hun leeftijdscategorie zijn bijna geen zieken. Dus zij zijn blijkbaar niet zo vatbaar voor het virus. (die conclusie trek ik dan aan de hand van de cijfers die ik zie).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd of het ook bij ons effect zal hebben op de verbouwing. Spannend. Kan me voorstellen dat een ZZP'er het eerder merkt. Mensen die nu opeens geen werk hebben (horeca of schiphol oid) zullen minder gauw die badkamer laten plaatsen denk ik, en dus afzeggen.
   Ik hoop inderdaad dat de scholen weer opengaan na de meivakantie. Dan zijn ze bij elkaar ook alweer 8 weken thuis geweest, (6wk school, 2wk vrij) lijkt me wel mooi genoeg.

   Verwijderen
  2. Ik hoop het voor je! (op een gunstige manier dan!) Ja heel logisch ook dat je dan aan dat soort dingen geen geld uitgeeft als je inkomsten zwaar onderuit gegaan zijn. Ja 8 weken, jeetje wat is dat snel gegaan! Idd precies mooi genoeg om weer naar school te gaan ;) Want de zomervakantie ligt natuurlijk ook alweer op de loer.

   Verwijderen
  3. Klopt, en ze missen vrienden zo erg! Hoop dat het bij jou ook sneller weer normaal wordt op werk. Succes en fijn weekend!

   Verwijderen
  4. Logisch! Thanks! Jij ook een fijn weekend!

   Verwijderen
 2. Wow, wat hebben jullie nog een hoop op je verbouwlijstje staan. Maar ook weer heerlijk om een beetje een vrijbuiter te zijn met zo een mooi huis. Hier moet ook de broekriem weer aan, ik probeer zuinig te leven nu. Maar ik merk ook dat er makkelijker 'online' gekocht wordt :( Al zijn het wel goede doordachte dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een flinke verbouwlijst. Het is ook echt een beetje een klushuis, met als verschil dat de badkamer en keuken 'OK' zijn om een paar jaar mee te doen. De rest moet bijna allemaal.
   Tja, je moet toch dingen kopen soms dus ik snap het wel. Ik moest ook afgelopen week opeens zomerkleding voor de kinderen hebben. Groeispurt... dus toch maar online bestellen.

   Verwijderen
 3. Zowel de zzp' er als de grote bouwbedrijven beginnen het nu te merken hoor. Mijn man en beide zoons in de bouw en ja ze gaan het nu merken. Uitzendkrachten worden al naar huis gestuurd. En ook een schildersbedrijf hier in de buurt heeft al 35 mensen naar huis moeten sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is heftiger dan ik dacht. Ook wel interessant, tenminste voor ons dan. Wij hebben een redelijk groot project en dat kan een aannemer wel 2mnd werk opleveren dus zou (voor ons) fijn zijn als ze toch wel voor de winter tijd hebben. Afgelopen maanden werd steeds gezegd dat ze zo vol zaten.
   Worden jouw gezinsleden niet geraakt hierdoor?

   Verwijderen
 4. Goedemorgen.,
  Ongelooflijk, maar ware God is altijd groot. Na verschillende afwijzingen van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening dankzij deze zeer eerlijke Mr .Sandijs KUPLENS. Voor meer informatie, neem gewoon contact met haar op via e-mail op : sduplens@gmail.com
  Het biedt leningen van 3.000€ tot 3.000.000€ aan iedereen in staat om terug te betalen met rente tegen een lage rente van 2% twijfel niet aan dit bericht. Het is een perfecte realiteit. Geef de boodschap door aan je geliefden die in nood zijn.
  Moge God je zegenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

  We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft.

  Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Je financiële vrijheid ligt in jouw handen!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!