donderdag 19 december 2019

Afscheid nemen doet een beetje pijn (en soms veel)

Overal lijkt de tijd te vliegen volgens mij. Hup van sinterklaas door naar Kerst met alle bijkomstigheden die erbij horen. Bij ons is het extra intens omdat de verhuizing echt is begonnen. De sleutel is in ons bezit en er moet dus geklust wat worden. Eerst leek dat heel weinig, en een makkie. Maar toen het huis leeg was bleken er meer beschadigingen in de vloer te zitten, stopcontacten op gekke plekken, meer muren vol met gaten en sommige muren zuigen de verf helemaal naar binnen. Drie keer sauzen om het dekkend te krijgen kun je met recht ‘jammer’ noemen. 

Mijn man werkt keihard met een paar familieleden aan onze nieuwe woning. (Even tussen twee haakjes, ons nieuwe huis is geweldig. Leeg is het al zo sfeervol dat je meteen voelt dat je thuiskomt.) Oja, en ondertussen gaat het gewone leven in Den Haag ook nog door. De kinderen moeten naar school en hebben afzwemmen, kerstdiner of laatste gitaarlessen. Cadeautjes en traktaties kopen voor het afscheid, kaartjes schrijven en ondertussen verhuisdozen inpakken. Soms tolt mijn hoofd ervan.De afgelopen weken stonden echt in het teken van ‘de laatste keren’. De laatste keer naar ballet, de laatste keer naar zwemles, de laatste keer turnen, de laatste keer naar de kinderboerderij of het park. De laatste keer naar de stad met de tram, de laatste keer patatjes eten bij kids’ favoriete patatkraam, de laatste keer naar onze kerk waar we al zo lang lid zijn. Laatste koffie met een vriendin, of afscheid nemen bij een cursus.


Elke keer neem je een stukje meer afscheid van het leven dat je had. Ik vind het al raar, voel soms emoties. De kinderen vinden het nog moeilijker te bevatten. Hoe kan alles wat zo vertrouwd was, straks anders zijn? (en is dat wel net zo leuk daar?)

Ik weet dat het goedkomt, en dat het uiteindelijk zo leuk en fijn zal zijn daar. We kijken uit naar de ‘eerste keren’ voor alles daar. Hoewel dat zoveel spannender is dan de laatste keren hier. Het komt goed.

p.s. Ik zal de komende weken vast niet elke week bloggen zoals ik normaal wel deed. Dus be patient with me :)

5 opmerkingen:

 1. Jeetje, super spannend idd. Helemaal voor de kinderen natuurlijk, hou ons op de hoogte als ze straks hun eerste keren gaan beleven. Succes met klussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes met klussen.
  Daarna heerlijk genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met klussen en jullie verhuizing! Ja het is best gek om je oude woonplaats achter te laten, maar je nieuwe wordt uiteindelijk vast ook leuk, net wat je zelf al zegt! Ik doe nog even en k l ik voor je ;) kan dat straks snel bij je spaardoel zetten ;)
  Hier ook een gekkenhuis, maar dan op het werk. Vandaag was de eerste dag dat het eigenlijk wel weer een beetje meeviel. Nu morgen nog afwachten. Dan 1 dagje weekend! Dan maandag werken (voor 140%) en dinsdag gewoon, kerst lekker vrij en dan zaterdag en zondag. En dan begint het verhaaltje weer opnieuw. Maandag de 30e ook werken voor 140%, dinsdag werken, nieuwjaarsdag vrij en de dag erna heb ik zelf vrijgenomen, zag vandaag dat die aanvraag goedgekeurd is. Dan weer vrijdag zaterdag werken en daarna weer het normale ritme van di t/m za! Even 2 gekke weken die eraan komen, maar wel lekker nog wat extra verdienen zo aan het eind van het jaar, zo benieuwd naar mijn salaris van januari, nu al! Ja december moet nog komen, maar die loonstrook heb ik al gezien, dus dat is geen verrassing meer, dat krijg ik maandag gestort.

  BeantwoordenVerwijderen