dinsdag 26 november 2019

Online enquetes invullen voor geld? Hier mijn 6 toppers!

Ik ben fan van een beetje online bijverdienen. In de loop der jaren heb ik daarmee toch al een leuk bedrag bij elkaar gespaard. Dit gebruik ik (bijna) altijd om extra af te lossen op onze hypotheek. Dit motiveert me extra. Kort geleden ontdekte ik een nieuw enquêtebureau met dezelfde geweldige voorwaarden als panelwizard. Ik probeerde hem uit, en in dit artikel kun je ook de link vinden om er zelf lid van te worden. Van welke online enquêtebureaus ben ik lid?

1. Panelwizard


Hierover ben ik al jaren erg enthousiast. Je vult je gegevens in, en dan kijken ze of je in hun bestand past. Vervolgens krijg je enquêtes in je mailbox die je in kunt vullen. Per vraag krijg je 0,10 Euro. Aan het eind van de vragenlijst mag je kiezen of je dit in je eigen potje stopt, of aan een goed doel wilt schenken. Ze betalen eens per half jaar uit, meestal juni en december. Totaal heb ik al 10 Euro uitbetaald gehad, in 3 jaar. Nu staat er alweer 15 Euro 'klaar' voor de uitbetaling in dec'19. Ik ben tevreden!
Als je lid wilt worden kun je
deze link gebruiken. Hierdoor krijgen wij beiden 1 Euro. Zelf kun je zo ook weer vrienden/familie uitnodigen en hiervoor 1 Euro krijgen.

2. Panelclix

Euroclix is een programma waarmee je 'clix' kunt sparen. Die kun je vervolgens weer inwisselen voor harde Euro’s. Voor 1000 clix krijg je 10 Euro, en voor 2000 krijg je 25 Euro. Hoe meer clix, hoe hoger de wisselkoers. Het sparen gebeurt door op mails te klikken, en soms kun je een vragenlijst invullen. Als je normale online aankopen via de website euroclix doet, gaat het een stuk sneller. Bijvoorbeeld hema, bol.com of fonq kun je allemaal clix voor krijgen. Dan gaat het sneller. Euroclix gaat eerst niet heel hard. Panelclix is hun enquêtebureau. Een vragenlijst van 4 min levert 40 clix op, en dat is dus 0,40 Euro. Vaak 100 clix voor een vragenlijst van 10-15 min. Wanneer je op de website kijkt zijn er vaker enquêtes te vinden dan wanneer je op een uitnodiging wacht. Online aankopen doe ik regelmatig, en dat kost weinig moeite om er dus wat clix mee te verdienen. Ik verdiende 2000 clix (25 Euro) in de eerste vijf maanden.
Als jij je ook wilt aanmelden kan dat via deze link, zo krijgen we allebei 150 clix (ongeveer 1,50 Euro). Als jij weer vrienden aanmeldt, krijg je over hen ook weer 150 clix. Dus zo kun je wat extra sparen. Vervolgens krijg jij over alle clix die zij verdienen, 10 % clix in jouw account. Zo zou je in theorie 'slapend rijk' kunnen worden, als je maar genoeg vrienden hebt die clix voor je verdienen! (In 2016 verdiende ik 2790 clix. In 2017 verdiende ik ruim 8900 clix. In 2018 zat ik zelfs op 22848 clix.)

3. Factsnapp

Relatieve nieuwkomer is:
Factsnapp. Wanneer je lid wordt via mijn link dan krijg jij 1 Euro aanmeldbonus, en ik ook. Deze website wordt als het broertje van panelwizard gezien. Hij heeft dezelfde voorwaarden, ook qua uitbetaling. Twee keer per jaar uitbetaald, ongeacht het bedrag. Verschil is dat Factsnapp bekend staat om de relatief korte en snelle enquêtes, maar met een hoge vergoeding per vraag. Maximaal 6 vragen per keer, voor 0,10 Euro per vraag. Je kunt ook hun app downloaden op je telefoon als je dat fijn vindt. Ik heb me vorige week aangemeld, kreeg 1 Euro startbonus en meteen een enquête van 3 vragen. Nu al 1,30 Euro verdiend dus.  

4. Waardevolle mening
Hoewel ik er geen groot fan van was, zijn veel mensen om mij heen zeer tevreden over waardevollemening.nl. Je kunt er sparen voor cadeaubonnen, vanaf 10 Euro. Ik vond het jammer dat je veel tijd kwijt was met je profiel invullen, terwijl je er niks voor kreeg. Ook vond ik de enquêtes vaak uitvallen. Deze klachten herkennen andere mensen niet, dus voel je vrij om het zelf uit te proberen!

5. Opinionbar
Vorig jaar was ik lid geworden van opinionbar om online enquêtes in te vullen. Ze betalen uit bij 10 Euro. Helaas blijf ik hangen op de 7,50 Euro die al in mijn potje zit, omdat ik niet meer word uitgenodigd. Ik hoop dat ze binnenkort weer eens wat sturen zodat ik minstens een keer uitbetaald kan worden. Ze zijn wel netjes met een kleine vergoeding geven wanneer je na een paar vragen niet tot de doelgroep behoort.

6. GFK
Ik heb me kortgeleden aangemeld bij
GFK-panel, dat is een enquêtebureau. Bij 2000 punten kun je een cadeaubon van 10 Euro krijgen. Voor je eerste gegevens krijg je 100 punten, dus je maakt een aardige start. Daarna kreeg ik nog vrij snel een enquête voor 40 punten.

Welke is jouw favoriet? Kende je factsnapp al?

5 opmerkingen:

 1. Ik kende meer als de helft niet, ga me er vanavond eens even in verdiepen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou gelukkig was dit dan toch in elk geval voor jou een nuttig artikel! ;) Hopelijk voor meer mensen.

   Verwijderen
 2. Ik ben ook lid van al deze sites. Leuk dat je Factsnapp ook ontdekt hebt. Bij panelwizard heb ik ongeveer 8 a 9 euro klaar staan en bij Factsnapp 1 of 2. Dus opgeteld samen in totaal komt er 10 a 11 euro aan, altijd leuk!
  Verder krijg ik nu van Opinionbar ook eindelijk weer uitnodigingen dus ik heb vandaag een uitbetaling van 11,90 euro aan kunnen vragen, heel blij mee! Er is nog lekker wat geld onderweg dus hopelijk wordt het allemaal snel gestort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben fan van gfk, zit ook in hun consumerpanel dwz ik scan mijn boodschappen voor hen, ze monitoren geanimoniseerd mijn gebruik van tv, tablet en telefoon en krijg allerlei onderzoeken. Het stroomverbruik van scanapparaat vergoeden ze zelfs in punten.
  Het is niet voor iedereen aantrekkelijk, maar ik heb geen probleem met de monitor. En je kunt de app altijd pauzeren ��
  Het levert mij heel veel op in bol punten, heb zo bijv. mijn nieuwe telefoon grotendeels betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi! Ik wist niet zo goed waar ik de URL kon plaatsen dus die heb ik hieronder gezet. Ik zag dat er veel grote namen tussen stonden maar nog een die echt mist! Dat is www.meedoenaanonderzoek.nl. Volgens mij een goede website. Ik gebruik hem niet super lang maar ik heb wel al wat verdiend! De anderen zijn ook goed hoor dus echt super bedankt voor dit artikel!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!