maandag 11 maart 2019

Trend: de muis

Geheel in navolging van een aantal medebloggers kan ik meedelen dat ik ook een muis in huis heb.  Yes, een muis! Ik geef het toe, ik volg de trends in blogland. Uiteraard vermeld ik hier netjes om welke bloggers het gaat.

De afgelopen maand ergens verscheen er op de blog 'Struikelen' een leuk artikel over het hebben van een muis, en hoe het hebben van een kat daarbij niks helpt. Kort erna las ik een artikel bij 'Min of meer' waar ik leerde dat zelfs 4 katten nog geen garantie zijn tegen muizen!
Shocking news! De kat die ik in mijn kinder- en tienertijd had was een fervent muizenvanger, dus ik ben niet anders gewend.
Helaas heb ik geen kat hier, maar wel een muis. Minstens een. Eigenlijk denk ik dat het er twee zijn, want ik heb het idee dat ik de ene dag een grotere zag dan de andere dag. Ik zie 'hem' regelmatig als de kinderen op bed liggen en ik even stil op de bank zit. Hij is bang voor de vaatwasser-geluiden, maar verder valt het mee qua angsten. Hup, weg met die muis.

De zwarte peper-tip waar ik over las bij de blog van struikelen hielp niks. Enige voordeel was dat je z'n pootafdrukken kon zien. Goed zichtbaar op de looproute naar z'n holletje, vermoedelijk. Andere natuurlijke middeltjes leken me niet echt effectief.

Ik kocht dus gif. Lokaaspasta met lokdoosjes. Zelfs in 2 verschillende smaken. So far...NOTHING. Die muis eet er niks van. Uiteraard heb ik al mijn eigen eetbare goed opgeborgen in plastic kratten, en stofzuig ik nu zelfs elke dag. Er ligt dus bijna niks meer. Toch komt de muis soms nog langs, maar eet niks van het gif.

Ik word er wel een beetje wanhopig van, maar ik denk dat ik hier maar niet om tips ga vragen. Die hebben jullie vast niet ;)

11 opmerkingen:

 1. Ik had hetzelfde probleem. Een collega had deze muizenval aanbevolen en hij werkt echt super:

  https://www.allestegenongedierte.nl/brands/rat-zapper/?gclid=EAIaIQobChMI6s7B3Mj54AIVjc13Ch0DRgVDEAAYASAAEgIZ5_D_BwE

  Doe er wat Bite knaagdier snacks in (of iets soortgelijks), zet hem in de buurt van waar de muis waarschijnlijk binnenkomt (ze lopen tegen de muur aan dus altijd tegen een muur aanzetten en niet in het midden van de kamer) en dan wachten. Ik dacht ook dat ik er 1 of 2 had, maar uiteindelijk een stuk of 8 gevangen. Het ding staat permanent aan en af en toe loopt er weer eentje in. Veel succes, ik weet hoe vies het idee is dat een muis in je huis rondloopt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor de tip! Ik ga er eens naar kijken. Snap niet waarom die muis niet eet van die 2 soorten gif-pasta die ik heb aangeschaft.

   Verwijderen
 2. euh? vervend... Volgens mij moet daar fervent staan toch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uitzoeken via welk gat ze binnen komen en dat dicht maken. Ik had een aantal jaar geleden ook last ervan en toen een ongediertebestrijder laten komen. Die maakte te gaten dicht waardoor ze binnen zouden kunnen komen (maar dat kun je zelf natuurlijk ook doen) en daarnaast plaatste hij doosjes met gif en plakstrips. En binnen no time begon het te stinken in huis en was de muis dood. Later nog een muis gehad, maar die bleek via een andere weg binnen te zijn gekomen, dus ook daar weer gat dichtgemaakt en daarna nooit meer last gehad! Is inmiddels zo'n 4 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat voor een plakstrips waren dat dan? nooit van gehoord. Gaten dichtmaken staat zeker nog op de planning.

   Verwijderen
  2. Geen idee, langwerpige stroken iig. Had de bestrijder meegenomen dus weet ik verder niet zoveel van.

   Verwijderen
 4. De gouden tip die ik ooit heb gekregen was . Een flinke klodder pindakaas op je muizenval leggen . Echt probeer het maar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor alle tips!
  Tot nu toe ben ik de muis niet meer tegengekomen. Hij houdt in elk geval niet van pindakaas ;) Ook lijkt hij nog niet van het gif te hebben gegeten. Ik hoop dat hij gedood is door de buurvrouw. haha

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!