vrijdag 21 september 2018

Kinderopvangtoeslag 2017: geld terug!

Afgelopen week logde ik even in op mijn toeslagen om de opvanguren voor mijn kinderen aan te passen. Er zijn wat dingen veranderd, dus is het zaak om alles aan te passen.

Sinds kort kunnen mijn kinderen ook op donderdag naar de opvang, en dus niet meer op vrijdag. Ik werk dus ook op donderdag. Persoonlijk lijkt me dit heel fijn voor de spreiding in de week.
Dit scheelt mij ook veel in opvanguren want op vrijdag is er regelmatig 'iets' waardoor de school bijvoorbeeld de middag dicht is. Daarnaast zit de jongste in groep 1, en heeft hij eens per maand margedag op vrijdag om de uren te compenseren. Dus dat scheelt alweer 7 uur per maand aan opvangkosten.

Het grootste voordeel is (hopelijk) dat mijn kinderen meer relaxed het weekend in gaan, omdat ze niet meer tot 18u op de opvang zitten. Bovendien hoop ik dat ze echt kunnen uitrusten op die vrije middagen of margedagen, omdat mama niet hoef te werken. Ik voel me nu zo'n echte werkende moeder, die op woensdag en vrijdag vrij is!

Nieuwe uren
Dus ik paste de uren aan voor de laatste maanden van het jaar. En toen zag ik dat er een bericht klaarstond voor oktober. Bij nieuwe beschikkingen. Een mooie pdf met daarop de eindstand voor de kinderopvangtoeslag uit 2017.
Ik wist dat ik te weinig uren had ingevuld, omdat ik graag vrienden ben met de belastingdienst. Dit doe ik altijd, zodat ik geld terugkrijg. Maar dat ik zoveel zou terugkrijgen had ik niet verwacht. Het is ruim 800 Euro.
Het mooie is dat dit bedrag niet is opgenomen in onze begroting, omdat we niet zeker wisten hoeveel we terug zouden krijgen. Dit komt natuurlijk heel goed uit. Ten eerste omdat we altijd meer plannen hebben dan geld en ten tweede omdat onze vakantie iets te duur was uitgevallen. Dit kunnen we zo mooi een beetje compenseren.

Heb jij al iets gehoord van de toeslag over 2017? Zo niet, neem gauw een kijkje bij mijn toeslagen. Wie weet staat je bericht al klaar!

5 opmerkingen:

 1. Fijn! Misschien deels een beginnetje voor je zonnepanelenpotje of wacht je daarmee tot 2019?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal het zeker niet meteen uitgeven, maar moet even kijken hoe de jaarbalans uitpakt. Man is wat minder gaan werken (betaald) dus daar gaan we ook wat van merken. Ik zet het even op de spaarrekening als het binnen is, denk ik.
   Eigenlijk wilde ik pas vanaf 2019 voor zonnepanelen gaan sparen, dus ik ben er nog niet helemaal uit. Dat merk je zeker wel? Keuzestress... šŸ˜œ

   Verwijderen
 2. altijd fijn zo'n voordeeltje! (eh voordeel!) leuke meevaller!!hier geen kinderopvangtoeslag. ik werk zelf als gastouder. ze gaan alleen 1x per week naar de overblijf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat het bedrag dat je terugkrijgt zo groot is! Dat is een fijne meevaller zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk bedrag om terug te krijgen, helemaal als je niet op zoveel rekende!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!