woensdag 4 november 2015

Verlanglijstjes maken

Heb jij dat ook?
Dan ben je bijna jarig en mag je weer een verlanglijstje maken. Super leuk natuurlijk!  - Als ik geen lijstje maak krijg ik meestal dingen die ik niet zo leuk vind, heb ik gemerkt. Dus maak 'm toch maar wel.-  

Ik doe het ook altijd graag, omdat het DE kans van het jaar is om leuke dingen voor jezelf uit te kiezen (en hopelijk te krijgen). 
Dus de eerste vier/vijf dingen schud ik zo uit mijn mouw. Langgekoesterde wensen. 

Daarna moet ik even gaan zoeken, want ik wil bijvoorbeeld graag (echte) zilveren oorbellen maar niet alles vind ik mooi. Dus ik geef twee soorten specifiek aan. Mooi. 

En dan opeens merk ik dat ik 'handige' dingen op mijn lijstje zet. Een muffinblik, een nieuwe hapjespan met deksel, een koektrommel. Ho eens even, vind ik die dingen wel leuk om te krijgen? Word ik blij als ik een pakje open maak en een nieuwe hapjespan heb? Eerlijk gezegd niet. Ik ben er wel dankbaar voor, en zou 'm graag dagelijks gaan gebruiken maar het is niet een verwen cadeau. 
Dus toch maar die handige cadeaus eraf gehaald. Ik wil dit jaar vooral blij worden van de cadeaus die ik krijg!

Herkenbaar? Of maak jij nooit een lijstje?

4 opmerkingen:

 1. Herkenbaar! Ik ben een Sint lijstje aan het maken, en heb er ook dingen opstaan als sokken en andere praktische zaken. Vind ik juist wel leuk omdat iemand dan misschien iets kiest met een ander printje dan ik zou doen, lekker verrassend. Én als ik ze aanheb of gebruik moet ik vaak aan degene denken. Zoals met het vergiet in mijn kast, staafmixer, bepaalde mokken, ga zo maar door :) En als ik het toch nodig heb, praktisch en scheelt geld!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel herkenbaar! en dan vooral via lijstje.nl daar kunnen mensen het afstrepen als ze iets gekozen/gekocht hebben (en stiekem kan je dan kijken wat je krijgt (of je kind etc)). en idd zo krijg je dingen die je echt leuk vind! en als aanvulling wat dingen die nuttig zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik gebruik ook lijstje.nl lekker makkelijk! meestal gaat het goed en krijg je zo geen dubbele cadeaus :)

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!