vrijdag 1 mei 2015

Nieuwe brillen

Een tijdje geleden werd het tijd voor een nieuwe bril voor mijn man en mij. Ik moest vooral een nieuwe zonnebril op sterkte en mijn man bleek zijn huidige bril en glazen al 8 jaar te dragen! En het staat hem nog steeds erg goed!

We waren bij een redelijk voordelige zaak, omdat we geen specialistische oogproblemen hebben en ook niet teveel geld uit willen geven aan een bril. De actie was tweede bril gratis. Het montuur van mijn gewone bril bleek voor de actie te goedkoop, dus uiteindelijk heb ik een duurdere zonnebril gekozen zodat mijn gewone bril gratis werd.

Wat opvalt is dat de prijzen voor monturen laag zijn. Maar dat er dan nog sterk geadviseerde opties bij komen, waardoor je bij de kassa alsnog denkt: hmmm, is dit nou wel zo voordelig? Bijvoorbeeld ontspiegeling, dunnere glazen of krasvaste laag.

Gelukkig hebben we dit jaar ook allebei een vergoeding voor onze bril via de verzekeraar. Dit is niet enorm hoog, maar scheelt toch. Aangezien onze dochter ook een bril draagt, geldt mijn vergoeding ook voor haar als zij nieuwe glazen nodig zou hebben. Dat is wel prettig.

Kortom, voor mij binnenkort een nieuwe bril en zonnebril, en voor mijn man alleen een nieuwe bril.

1 opmerking:

  1. Dat herken ik! Dan denk je goedkoop uit te zijn, maar dan komen er nog best veel kosten bij w.b. de glazen...

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!