woensdag 20 mei 2015

Besparen op je boodschappen

De meeste mensen hebben een beetje vaste routines. Dit geldt voor routes die je rijdt, de winkels waar je je spullen graag koopt, het eten dat je eet en de producten die je standaard gebruikt.

Voor boodschappen is dit natuurlijk ook zo. Veel mensen zijn behoorlijk merk-vast. Vandaar dat fabrikanten je graag overhalen om hun merk te gaan gebruiken, liefst van jongs af aan.

Ik ken ook veel mensen die een bepaalde routine in hun boodschappen hebben, die financieel gezien helemaal niet bij hun past.
Mensen die elke maand heel krap zitten, of nog schulden aan het afbetalen zijn.
Soms heb je gewoon niet eens door dat je automatisch dus minder slimme keuzes maakt. Kijk eens naar onderstaand lijstje, misschien heb jij hier wel iets aan. Een soort boodschappen-detox dus!

Wat zijn dingen waarop je heel makkelijk kan besparen?

- bier (koop je elke week ongemerkt een kratje bier?)
- wijn of speciale alcoholische drankjes
- voorverpakt drinken/koekjes voor kinderen of jezelf
- voorgesneden groentes/vlees/fruit/aardappels
- plakken kaas (ipv een blok)
- potjes eten voor je kinderen
- minder snacks
- kant en klaar maaltijden
Iemand anders nog tips?

Als je deze dingen niet meer doet, zul je zien dat je bespaart op je boodschappengeld. Om te zorgen dat het geld niet 'ongemerkt' blijft, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld elke week het geld van dat kratje bier, of de snacks die je niet koopt in een spaarpotje te doen. Wat houd je over aan het eind van de maand. En waar zou je dat geld nu echt goed voor kunnen gebruiken?

3 opmerkingen:

  1. Mooi lijstje. Ik heb een aanvulling (die eigenlijk ook al in jouw tekst zit):

    -probeer eens een goedkoper merk. Koop je bijvoorbeeld altijd Calvé? Misschien is het huismerk (of het nog goedkopere merk) wel (bijna) net zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En natuurlijk niet te vergeten die 2 luxe broodjes die je in je karretje gooit. Besef je dat je voor datzelfde geld ook een heel brood kunt kopen?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!