donderdag 31 januari 2013

Dromen...

Als je zo de berichtgeving volgt is het allemaal drama in de economie. Veel werklozen, lage huizenprijzen, koopkrachtverlies en nog meer bla bla bla. Misschien ben ik een dromer, maar er zou toch iets aan gedaan moeten kunnen worden? Wij met z’n allen, die ervoor gaan.
Al zou het alleen maar alle vrouwen zijn die ervoor kiezen om er iets aan te doen, dat zou al een onwijs verschil moeten maken? Wat dan? (als ik het antwoord echt wist, dan ging ik de politiek in..)
Ik zit zomaar even te denken/dromen/hopen...

Stel dat elke vrouw een eigen 'bedrijfje' begint, gewoon iets simpels. Iets in lijn met haar talenten. Koken, bakken, naaien, haken, oppassen, freelancen of ... Dit doet ze bijv. een avond per week. Zodat iemand het bij z’n gewone taken kan combineren. Zeker fulltime moeders- die verondersteld worden ‘zeeën van tijd te hebben’- zou dat zelfs wel moeten lukken, toch?
Koop je niet liever een handgemaakt iets, dan iets uit de winkel? Handgemaakte kraamcadeaus bijvoorbeeld. Zou je niet liever een koekjes van je buurvrouw kopen dan van de supermarkt? Of een taart bestellen bij een vriendin ipv de bakker?
Zoiets als dit: http://www.etsy.com/shop/jcln of dit: http://www.etsy.com/blog/nl/2013/01/20/mooie-etsy-vondsten-uit-de-lage-landen-gewoon-bij-jou-om-de-hoek/

Zo geef je hen een extra zakcentje, dat geven zij weer uit bij iemand anders en zo blijft het geld rollen (en in Nederland!). Want eerlijk is eerlijk, als je iets bij bijvoorbeeld een Kruidvat koopt, gaat de uiteindelijke winst toch echt naar het moederland van dat bedrijf: China.

Mening? Ik hoor ze graag!

1 opmerking:

  1. Ik ga morgen leren Zpagetti haken. Mocht ik een natuurtalent zijn, dan begin ik uiteraard een webshop! ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!