donderdag 17 januari 2013

Besparen op vaste lasten

Soms zijn je vaste lasten zo hoog, dat ze als een te grote druk voelen op je budget . Als een molensteen om je nek (maak dat maar even visueel...) 
Aan sommige dingen kun je niks veranderen, zoals belastingen of je huur. Maar andere zaken kun je best even voor ‘shoppen’.

Vergeet niet om elk jaar je verzekeringen of energieleverancier te checken. Soms blijk je zo een paar tientjes per maand te kunnen besparen. En dat is mooi meegenomen natuurlijk.
Veel mensen zijn verzekerd voor de tandarts bijvoorbeeld, maar komen er 1 of 2x per jaar. Je kan dan uitrekenen of het nuttig is om daarvoor verzekerd te zijn. Een tandarts bezoekje per jaar, zonder bijzonderheden kost ongeveer 40 euro. Een verzekering kost minstens 10 euro per maand. Tel uit je winst..

Ook telefonie kun je vaak op besparen. Neem een jaartje sim-only als je gsm nog goed is. Dat scheelt vaak zo’n 30% op je kosten (of meer). Of kijk eens welke services je niet gebruikt maar wel voor betaald? Zo betaalde ik nog 5 euro per maand voor Blackberry Service, terwijl ik geen BB meer heb. Even een online chat met de klantenservice van mijn provider en het is opgezegd. Handig toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!