donderdag 23 juli 2015

Stappenteller 2.0

Vroeger had ik een stappenteller. Ooit gekregen van iemand, goedkoop ding volgens mij. Hij werkte niet echt goed, en motiveerde me ook zeker niet om een bepaald doel te halen. Inmiddels heb ik nu een aantal weken een stappenteller 2.0 (vind ik). Het ziet er uit als een horloge, maar houdt tevens je stappen bij, het aantal trappen wat je loopt, hoeveel km je liep, hoeveel je slaapt/woelt. Nou, lache toch?

In eerste instantie dacht ik, nee niks voor mij. Maar toen bedacht ik me, dat ik in deze fase van mijn kinderen nog even niet zo makkelijk kan sporten. Plus misschien wel een beetje motivatie kan gebruiken om net even wat actiever te zijn. -Bovendien, geen idee hoe actief ik was. Ik ben wel een bezig bijtje, en zit zelden stil. Maar is dat normaal?-
Na een paar weken erover nadenken besloot ik om hem gewoon te kopen.

En ik ben er gek op!
Het ding werkt meestal accuraat. Soms telt hij niet alle stappen even goed als ik de kinderwagen vasthoud, of de trapleuning. Maar daar ben ik slechts een klein beetje teleurgesteld over.
Ik merk dat het me motiveert om 's avonds nog eens te kijken, hoever ben ik eigenlijk? Ga ik op de bank zitten, of loop ik nog even een stukje door de wijk. Als mijn man thuis is, doe ik dat dus wel eens. Dat helpt dus echt!
Je leert dingen over jezelf en over je slaappatroon. En ook andere gekke dingen. Zo weet ik nu bijvoorbeeld, dat van mijn huis naar de glasbak en weer terug slechts 175 stappen is. Daar hoef je het niet voor te doen dus. Een bepaald rondje wat ik regelmatig loop met de kinderen, uiteraard langs de speeltuin, is ongeveer 1800 stappen.
Tijd om een speeltuin te zoeken die net wat verder weg is dus..

Zou jij zoiets kopen voor jezelf?

7 opmerkingen:

 1. Jup ;) Ik ben ook helemaal gek op mijn fitbit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij in de familie zijn ze er ook dol op. Het wordt een soort sport om zoveel mogelijk te bewegen en hogere scores te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik! Ik ken helaas maar weinig mensen die de fitbit ook hebben.

   Verwijderen
 3. Ik had er vroeger 1 maar merkte na een tijd dat het effect toch wat minder werd. Met mijn zomeropruim kwam ik hem terug tegen maar hij gaat toch weg.
  Veel succes met jouw stappenteller in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ik ben nu al een maand een tevreden gebruiker!

   Verwijderen
 4. Nou ik heb er ook een ;-/ als je enkel al schud of verzit dan staan er meteen 10 stappen op haha
  Moet toch maar eens voor een goede gaan kijken als ik het zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen