maandag 3 juni 2013

Geduld nodig?

Geduld nodig? Begin een moestuin!

Misschien heb je het al gezien, ik ben begonnen met een 'vierkante meter moestuin' oftewel de 'makkelijke moestuin'. Het is een bak van 1x1 meter met daarop latjes om het in vakjes te scheiden. 16 vakjes waar je dus makkelijk in elk vakje iets anders kan plaatsen.

Ik vind het altijd erg leuk om zelf eetbare dingen te kweken, dus ik besloot het dit jaar maar eens wat grootster aan te pakken dan anders. Normaal staan er een paar bakjes in de vensterbank, and that’s it. Dus nu 16 vakjes om te vullen. Leuk! Van de 16 heb ik er nu iets meer dan de helft gevuld, dus ik heb nog even te gaan. Al een paar weken was ik binnenshuis aan het kiemen, en dat staat nu in de bak. En nu binnen weer nieuwe dingen laten kiemen, want niet alles kon meteen buiten worden geplaatst.

Ik merk dat ik hiermee mijn geduld weer danig op de proef stel. Want van zaadje tot resultaat (eetbare groente of bladeren) duurt erg lang. Sommige slasoorten schijn je binnen 5 weken te kunnen eten, maar ik wacht nu al een halve week en zie nog niks. Haha! Erg he?
Daarom heb ik vorige week maar een paprikaplant gekocht, met paprika’s eraan. Meteen resultaat. We hebben er al 3 gegeten, en er zitten nu nog 2 kleine aan die moeten groeien. En hopelijk komt er nog meer bij. Maarja, ook voor die zal ik geduld moeten hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten