woensdag 22 mei 2013

Geven maakt gelukkig

In deze wereld zijn we eerder geneigd om alles voor onszelf te houden, dan rijkelijk te delen met anderen. Dat lijkt een beetje in de huidige maatschappij te zitten. Ikke, ikke, ikke... Individualisme, focus op wat jij wilt bereiken (koste wat kost?) etc.

Gelukkig komen er steeds meer mensen ook achter, dat geven iets heel moois is. En dat het jezelf heel rijk maakt. Niet per se financieel, maar zeker wel geestelijk.

Uit onderzoeken blijkt ook dat geven mensen heel gelukkig maakt. Ik las laatst een test waarin mensen 25 Euro kregen. Ze mochten dit uitgeven voor henzelf. Ze werden daar wel blij van. Toen deden ze de test nogmaals, maar kregen de mensen 25 Euro om daarvan iets te kopen voor iemand anders. Dit maakte ze nog veel gelukkiger bleek uit de ondervragingen. Grappig toch?

Ook las ik dat Warren Buffet, een van de rijkste mannen ter wereld, zei dat hij 85% van zijn rijkdom wilde weggeven. Hij had ongeveer 44-46 miljard dollar toen hij dit zei. (uhhh 85% is vet veel...) Zijn filosofie was dat je moet werken zodat je kunt teruggeven aan de maatschappij.
Ook de Bijbel (Handelingen 20:35) zegt dat geven gelukkiger maakt dan ontvangen. Joyce Meyer zegt in een van haar boeken: ‘werk, geef, spaar en geef uit’. Ik kan daar wel wat mee. Een goed leven is in balans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!