zondag 28 maart 2021

Voorbereiding op de verbouwingen

De afgelopen weken vlogen weer voorbij. Elk weekend zijn we aan het klussen in de tuin. We hebben de erfscheiding met de achterburen hersteld en ook voorbereidingen gedaan voor de verplaatsing van ons houten schuurtje. Nu is die ook uit elkaar gehaald en hoeven we die alleen nog te verven en weer in elkaar te zetten achterin onze tuin. Oja, en een dak voor aanschaffen en monteren. Dit levert ons ook wat praktische schuurruimte op, voor wanneer verbouwing deel 2 begint. Zeg nog een zaterdag of twee en ik kan hopelijk verven als de kinderen op school zijn.


Banen

Ik besloot weer te solliciteren, en kreeg meteen een uitnodiging. Helaas kreeg ik op de dag zelf te horen dat het gesprek niet door zou gaan omdat het bedrijf iets zou gaan uitbesteden, waardoor andere medewerkers teveel uren overhadden. Die moesten ze maar gebruiken voor die vacature waar ik op had gesolliciteerd. Balen zeg! Want ik had er wel zin in én het had me best veel tijd gekost! Natuurlijk naast het middagje schrijven van de motivatiebrief, updaten van mijn CV een avondje voorbereiden en inlezen in het bedrijf en natuurlijk voorbereidende stress ;) Al met al heel wat verloren tijd, extra jammer.

Verbouwing- deel 1

De verbouwing komt nu razendsnel dichterbij. We zijn nog aan alle kanten aan het voorbereiden, en dat kost enorm veel tijd. Over 3 weken gaat letterlijk het dak eraf van ons woonhuis (ons Franse-mansarde dak begint meteen op de 1e etage). Dit heeft als gevolg dat de hele eerste en tweede etage leeg moet zijn, op de bedden na. LEEG- help! Vrijwel onmogelijk natuurlijk. Dus ik ben weer flink aan het ruimen op elk vlak. En ook de kinderen moeten eraan geloven en flink minderen in speelgoed en ik ben onverbiddelijk voor hun prulletjes. Het zal resulteren in een overvolle woonkamer, met kasten en dozen vol spullen. Wij logeren tijdelijk bij mijn ouders en nemen de inhoud van de kledingkasten mee.. Zoiets. Ook de garage zullen we moeten vullen denk ik. En daarna weer rap leegmaken, want dan begint de verbouwing deel 2.


Verbouwing– deel 2

Zodra het dak erop zit moet de hele garage en schuur leeg zijn. Want meteen erna begint de aanbouw op die locatie. Dag 1 zal zijn het slopen van die gebouwen. Geen tijd om bij te komen dus. In een keer door. Ik zie het nog niet helemaal voor me. Ik zie er ook enorm tegenop. Het lijkt me vrij stressvol. Misschien maar goed dat ik geen nieuwe baan heb per 1 april, haha.

De aanbouw gaat ongeveer drie maanden duren. Ik vermoed dat het uitloopt, en daarna moeten we zelf nog de afwerking gaan doen. Gelukkig is er weer een optie om naar de bouwmarkt te gaan! Dat zullen we nodig hebben. 

Geen B&B maar een hotel

Een leuk vooruitzicht is de aanschaf van een wormenhotel! Heb je daar ooit van gehoord? Het is een manier om je keukenafval te laten omzetten in goede compost en vloeibare voeding. 
Je neemt een wormentoren en een zak tijgerwormen en die geef je oa eierschalen, slaresten, vezels en koffiedrek, theezakjes etc te eten. Dit verteren zij laag voor laag, en zo krijg je onderin de enorm geconcentreerde vloeibare voeding (je moet 1 op 10 verdunnen om te kunnen gebruiken) en de laag erboven mooie compost. Dit gaat veel sneller dan een compostvat in je tuin. 
Mijn schoonvader doet dit al jaren en wij en de kinderen vinden het leuk. Bovendien kunnen we de goede plantenvoeding ook gebruiken voor onze moestuin. Dus we krijgen wormen van mijn schoonvader en nu komt er deze week een wormenhotel. Ik vond deze absoluut de mooiste, maar een beetje te duur ivm de hoge uitgaven die eraan komen. Dus ik koos voor deze praktische wormenbak met drie lagen. Leuke uitdaging om mee aan de slag te gaan!

Hoe is het bij jou? Nog leuke of bijzondere zaken in het vooruitzicht? Ben benieuwd!

4 opmerkingen:

 1. Jullie zijn idd lekker druk zeg. Jammer van de sollicitatie, ik hoop dat je snel wat vind. Maar voorlopig thuis genoeg te doen, hele veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker genoeg te doen. Lekker opruimen en spullen verplaatsen!

   Verwijderen
 2. Ik ben zo blij met het investeren met TD Ameritrade .. Hij heeft echt geholpen nadat ik mijn baan kwijt was. Ik begon met investeren voor slechts $ 200 en nu verdien ik wekelijks meer dan $ 2.500. Zo blij dat je contact met hem kunt opnemen via zijn e-mail: tdameritrade077@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vraag een lening aan bij NOVELTY FINANCE (noveltyfinances@gmail.com) met een rentepercentage van 3%.

  Of u nu uw levensstijl een boost wilt geven of u heeft een onverwachte uitgave, een lening van NOVELTY FINANCE is de kosteneffectieve manier om dit te realiseren.

  NOVELTY FINANCE is flexibel: u kunt tot vijf miljoen euro (€ 5.000.000,00) lenen, met passende aflossingsperiodes variërend van 6 maanden tot 30 jaar. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan persoonlijke leningen, zakelijke leningen, woningkredieten en schuldconsolidatieleningen die kunnen worden aangepast aan uw veranderende behoeften en omstandigheden tegen een zeer lage rente.

  Wat u krijgt als u zich aanmeldt bij Novelty Finance:
   Onmiddellijke toegang tot uw geld na goedkeuring
   Concurrerende rentetarieven
   Flexibele terugbetalingsvoorwaarden
   De mogelijkheid om uw lening sneller af te betalen
   Gemakkelijke goedkeuring als u extra geld nodig heeft
   U krijgt voldoende tijd om de lening af te betalen.

  Hoe toe te passen:
  Een lening aanvragen is snel en eenvoudig!
  Bedrijven of individuen die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een lening bij Novelty Finance die meer informatie nodig hebben over de leningaanbieding, dienen EEN E-MAIL TE STUREN naar (noveltyfinances@gmail.com) OF neem contact op met Emily Gibbon op WhatsApp / Telegram via +447868796107 voor meer informatie en mondelinge briefings .T & C's zijn van toepassing.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!