donderdag 14 mei 2020

Update: school, werk, uwv, verbouwing

De eerste week weer deels naar school. Kinderen vinden het geweldig. Ze zijn heel blij met de lessen en het contact met medeleerlingen. Zo blij, dat de thuisonderwijs-dagen alleen nog maar stom zijn. Ze willen graag naar school, of vrij zijn. Tja, toch even volhouden op de huidige manier.
Onze school hanteert 2 volle lesdagen en dan de andere 3 dagen moet je dus thuis aan de slag. Kleuter hoeft thuis maar 2 dagen aan de slag. Maar die is lastiger bezig te houden met schoolwerk thuis. Hij is intelligent en doet al jaren broer en zus na, dus veel doet hij al vanzelf. Zo was er bijvoorbeeld een opdracht om in de keuken te kijken wat er allemaal in de kasten ligt en dit te benoemen. Haha, opdracht totaal niet geschikt voor hem. Bij ons ruimen de kinderen al jaren de vaatwasser uit dus hij weet precies waar alles ligt. 


Ik ben deze week ook weer aan de slag gegaan voor het UWV. CV weer updaten en nieuwe vacatures zoeken en solliciteren. Op dit moment ontvang ik nog een aanvulling op mijn salaris van mijn nieuwe werkgever. Wanneer je 87,5% of meer van je WW-uitkering zelf verdient krijg je geen aanvulling meer. Ik zit daar nog lang niet aan dus ik moet nog steeds aan de normale regels blijven voldoen; elke week solliciteren, soms cursussen volgen en maandelijks mijn inkomsten doorgeven. Opstarten met een nieuwe baan, het extra papierwerk daarvan en gesprekken met de werkgever en ondertussen nog steeds thuisschool geven én aan de eisen van de UWV voldoen vind ik best een flinke taak. Drukke tijd zo, behoorlijk wennen. Hopelijk wordt het binnenkort steeds makkelijker te combineren.

Mijn nieuwe werk vind ik wel heel erg leuk, en ik zie ernaar uit om alles onder de knie te hebben en in de toekomst nog dingen te verbeteren.

Voor de verbouwing zijn we nu ook een eindje onderweg. De architect heeft een ontwerp gemaakt (en 2x aangepast) en een voorlopige aanvraag bij de gemeente gedaan. We hebben toestemming om zonder vergunning te mogen bouwen, dus dat is heel fijn. (Scheelt een beetje geld, maar vooral heel veel gedoe) De offertes worden nu aangevraagd bij de aannemers en dan kunnen we hopelijk binnenkort weten hoe duur het project ongeveer gaat worden. Wanneer het te duur gaat worden zullen we moeten ‘afslanken’ en hebben we al een plan B bedacht. Ik ben benieuwd.

 

Hoe is het bij jou? Nog interessante dingen gebeurd?

12 opmerkingen:

  1. Klinkt als nog steeds veel drukte! Maar wel fijn dat er weer een beetje lucht komt omdat de kinderen weer een paar dagen op school zijn. Wat goed dat er ook al een plan B bedacht is wat betreft de verbouwing, ik ben ook benieuwd waar jullie op uit gaan komen! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is nog steeds erg druk hier. En wennen aan weer een nieuw ritme. Gaat gelukkig elke week iets beter.

      Verwijderen

    2. Ik wil de heer Dalton waarderen omdat hij mij een lening heeft gegeven ter waarde van 43000 EUR. als u vandaag een dringende lening nodig heeft, laat u dan niet oplichten en vraag een echte lening aan via email: diamondloans24@yahoo.com whatsapp: +16613814014

      Verwijderen
  2. Wow, dat lijkt me best heftig: nieuwe combi school / thuis voor de kids, nieuwe baan en dan ook nog de UWV-hoepels waar je door moet springen.
    Fijn dat de verbouwing weer wat stapjes dichterbij is; fingers crossed voor de goede afloop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, ik vond het wel een beetje veel allemaal. Ik heb de komende twee weken 'vrij' gevraagd van het UWV, dus dan heb ik 6 weken de tijd voor 4 sollicitatieactiviteiten. Even wat lucht inbouwen :)

      Verwijderen
  3. Leuk, ik ben heel erg benieuwd naar de verbouwing! Succes nog met het onderwijs, hopelijk 2 juni alles weer 'normaal'.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas 8 juni geworden he, maar nog even volhouden dus!

      Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het lijkt me een pittige combinatie, thuisonderwijs geve en al die dingen doen voor het uwv!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

    Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

    We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

    We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen.

    Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft.

    Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

    Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag reacties van mensen die al een lening hadden gekregen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!