maandag 9 april 2018

Bad mom alert!

Ik deed mee aan een interview voor 'Het moederfront'. Deze website "biedt informatie en inspiratie over het moederschap. Voor moeders die verder kijken dan de roze wolk."
Dat leek me dus wel leuk om aan mee te doen!

Want ik ben geen typische 'moeder-moeder', vind ik zelf. Ik word niet lyrisch van knutselwerkjes met de kinderen, of geniet van kleine moddervoeten in mijn keuken. Vuile kleren zijn niet mijn hobby, eten koken waarover gezeurd wordt ook niet. Hulpouder op school? Nope, ik niet. Ik spaar niet eens de kinderbijslag voor mijn kinderen! 

Ik mik tekeningen van mijn kinderen regelmatig weg, soms dezelfde dag al. Stiekem verdwijnt er ook wel eens speelgoed in de container (ohoh, bad mom alert!). Schoolvakanties duren wat mij betreft altijd nét een dagje te lang.

Dat soort dingen bedoel ik. Maakt mij dat een slechte moeder? Ik denk het niet (soms denk ik het helaas wel trouwens..). Want ik weet zeker dat er andere moeders zijn die het beter kunnen.


Maar ik houd wel van mijn kinderen, en gun ze het beste! Ik doe mijn best om ze datgene te geven wat ze nodig hebben, en om ze te leren dat het leven niet alleen om hen draait. Ik knuffel en geef straf, ik doe iets voor en laat ze fouten maken. Ik bied een warm nest en liefde.

Bovendien ben ik een leukere moeder sinds ik bewust meer tijd voor mezelf neem (en krijg) én sinds ik weer werk! Dat kun je dus in het interview op het moederfront lezen.

Hoe zie jij jezelf als ouder?

8 opmerkingen:

 1. Ik geloof dat we aardig overeen komen. Twee fantastische moeders dus. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk om te lezen!! ik vind kids leuk en gezellig! maar ben ook niet heel de dag met ze bezig ;) ze leren hier dus ook zeker zelf spelen! ik werk als gastouder, werk en prive lopen extreem door elkaar dus :p want ik breng en haal wel mn eigen en opvangkindjes naar school. vanmorgen een kijkles van t schoolzwemmen samen met een opvangpeuter (hou er wel rekening mee of t kindje dat vol houdt of niet.. deze dame met gemak! zo makkelijk dat ik daarna ook nog bij bso kindje heb gekeken omdat zn mama thuis in bed ligt met longontsteking en dus niet kon komen kijken ) ik geniet van blije snoetjes! soms mag daar rommel bij komen kijken en soms trek ik dat niet, probeer dat ook uit te leggen ;) er mag redelijk wat, maar wel in overleg. soms knutselen, samen spelen, enz, verder lekker zelf spelen en met elkaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om van jou te horen. Kan me voorstellen dat het best pittig is, altijd kinderen om je heen. Maar bij jou klinkt het als een mooie mix.

   Verwijderen
 3. Heel herkenbaar!! Al ben ik zelf wel hulpouder op school, helaas! Maar verder helemaal mee eens ;) Nu ga ik snel het artikel lezen op het moederfront.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, helaas hulpouder ;) Ik overweeg het om volgend schooljaar een keertje mee te doen als hulpouder, als m’n jongste op school zit. Want nu vind ik het echt te pittig/of onhandig met peuter mee.

   Fijn dat het herkenbaar is, dat helpt altijd al een hoop!

   Verwijderen
 4. Haha, klinkt eerlijk en voorstelbaar (voor mij als niet-moeder). Ik voel me wel eens slecht als ik tekeningen van onze parttime pleegkindjes weggooi. Zo vaak zijn ze er niet meer, én toch bewaar ik niet alle tekeningen. Maar echt: ze maken er zoveel en ik weet gewoon niet wat ik er mee moet. Een paar mooie of typische voor een bepaalde periode bewaar ik. De rest wordt gerecycled.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, een normale moeder! Leuk om te lezen. Effe geen kinderen om je heen is zo heerlijk. Die van ons gaan drie dagen per week van 9 tot half 4 naar de barnehage (Noors kdv) Ter integratie en om te spelen, ze vinden het heerlijk en ik ook. Na tien jaar 'in de kleine kinderen' geniet ik van die paar uurtjes mijn handen vrij.

  Voor de kinderen ook fijn als hun moeder gewoon relaxed is. En een mens :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!