zaterdag 15 juli 2017

Goedkope sandalen vs dure

Voor mijn dochter kocht ik vorig jaar middenin de zomer nieuwe sandalen. Want de oude waren kapot gescheurd tijdens een potje voetbal.

Uiteraard was er niks voordeligs meer te krijgen, en daarbij heeft ze ook heel smalle voeten. Weinig keus dus, en we belandden in de duurdere schoenenwinkel. Zelfs daar paste het meeste niet, en we eindigden met sandalen van Orange Babies, die helaas alleen nog in het bruin beschikbaar was. De prijs was oké, maar de kleur uiteraard niet voor mijn 'meisje-meisje'. De sandalen waren in de aanbieding 35 Euro. Na de zomer zagen ze er nog vrij goed uit, en de zool is iets afgesleten maar nog niet heel veel. Misschien kan mijn jongste zoon ze nog aan over een paar jaar.

Uiteraard pasten ze haar niet meer, dus dit jaar was ik er op tijd bij en kocht goedkope sandalen bij de Van Haren. Zilver en een bloem erop, ter compensatie natuurlijk. Ze waren 17 Euro. Inmiddels draagt ze deze een maand lang bijna dagelijks. De zolen zijn inmiddels al flink versleten, ergens laat een randje los aan de bovenkant. Nu is de zomer nog lang niet voorbij, en voorzie ik dat ze het niet eens gaan redden tot het einde.

Voor mijn zoon kocht ik ook wel eens sandalen bij dezelfde goedkope schoenwinkel. Die overleefden ook nooit de zomer, vandaag dat ik nu voor tweedehands Teva's kies. Onverwoestbaar.

Conclusie voor mij is duidelijk. Beter duurdere sandalen dan de goedkope. Die gaan echt veel langer mee!

Wat zijn jouw ervaringen op dat gebied?

11 opmerkingen:

 1. Een vriendin van mij zweert ook bij Teva's. Ze vindt ze over het algemeen niet mooi, maar ze gaan lang mee en ze lopen heerlijk. Heb ik me laten vertellen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet t niet, heb idd t idee dat goedkoop duurkoop is, maar toch is dat niet altijd. Misschien is afwisselen met andere schoenen/ slippers de oplossing. Ook Teva's kunnen een blaartje geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gaat denk ik niet om blaartjes maar om schoenen die kapot gaan ? hier binnen een baand sandalen van van haren kapot, heel de onderkant van de zool lag eraf (omdat die uit 2 lagen bestaat en dus gewoon er compleet af lag... )

   Verwijderen
 3. Sinds wij de Amerikaanse saltwaters ontdekt hebben, blijven we daarbij. Die zien er na een zomer elke dag aan nog steeds mooi uit, en je kunt er zelfs de zee mee in. Alleen... en daar ging het mis, ze kunnen niet tegen puppy-tandjes. :-) Ik moet dus ook nog op zoek naar nieuwe voor mijn dochter. En alle leuke zijn nu inderdaad al uitverkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer is dat he! Saltwaters ken ik niet. Wel handig dat ze ook in water kunnen. Teva's ook gelukkig.

   Verwijderen
 4. Dochter loopt de hele zomer op teenslippers van Birkenstock. Ze heeft inmiddels maat 37 en die zijn best prijzig. Ze draagt ze ook bij matige regen, kouder weer etc. Ze heeft al gouden gehad, gele, met een printje en nu zacht roze. Een nat doekje over de bovenkant en ze zien er weer super uit. Een hele dag door een pretpark of de avond vierdaagse liep ze zonder een centje pijn. Ik hoef ze niet maar voor dochter zijn ze elke euro waard. Voor "natte avonturen" heeft ze een paar plastic slippers die we vorig jaar bij de supermarkt kochten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf ook fan van birckenstocks, ik doe er een aantal jaar mee gelukkig. Ik kocht ze wel eens bij de kruidvat bijv, dan is het prijsje wel leuk!

   Verwijderen
 5. Ik kocht kipling sandalen. Die bevallen goed. Verder geen ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij lijken die op birckenstock/orange babies? Zelf nooit gezien in de winkels..

   Verwijderen
 6. ook altijd van haren,vaak 2 paar (bij de jongste ook vaak nog een maat groter.. groeit hard..)
  durf eigenijk geen dure merken te kopen, juist bang dat ze door veel spelen (remmen met de voeten tijdens t fietsen etc) alsnog snel kapot gaan ? maar misschien toch maar eens proberen dan..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Mijn zoon versleet nieuwe van harens altijd binnen een paar weken. Zool los idd. Doe ik dus niet meer. Hij is er wel wild mee, en draagt ze echt elke dag.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!