donderdag 14 maart 2013

Overleefgeld

Schokkend vind ik dit. 60.000 mensen maken wekelijks gebruik van de Voedselbank. Dit zijn alleen mensen die door een officiële instantie zijn aangemeld bij de Voedselbank. Je kunt jezelf niet aanmelden namelijk. Het schijnt zelfs dat er meer dan 1 miljoen mensen zijn die op of onder de armoedegrens leven in dit land. 1 op de 17 mensen. Misschien wel iemand in jouw omgeving dus.
Mensen die bij de Voedselbank komen moeten aan bepaalde eisen voldoen. Dit zijn bijvoorbeeld gezinnen met twee kinderen, die leefgeld hebben van minder dan 2,75 Euro p.p. per dag. 'Leefgeld' is voor kleding, boodschappen, cadeautjes, sport etc. Dus vier personen die met dat bedrag (of minder) alles moeten doen.
Ongelofelijk dat al die mensen nog leven! Als ik alleen mijn boodschappen van dat 'overleefgeld' moest doen voor ons gezin, zou me dat al niet lukken ben ik bang.
Dan begrijp ik wel dat ze geen geld hebben voor groente, voor fruit, voor gezond brood met vezels. Geen geld voor verjaardagen, huisdieren, wasmiddel, iets speciaals.
Dan begrijp ik dat je naar de Voedselbank gaat en dolblij bent met wat daar in het kratje zit. Zelfs als het weer een pot rodekool is, terwijl je dat de afgelopen vier weken al kreeg.

Reality-check. Wat heb ik het toch goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!