maandag 3 juli 2017

Doelen aanscherpen

Nu we zo halverwege het jaar al bijna al onze financiële doelen hebben behaald, is het tijd om na te gaan denken over het vervolg. Hoe kunnen we de doelen aanscherpen, zodat we nog meer uit dit jaar kunnen halen?

Nu we de nieuwe tweedehands auto al hebben aangeschaft, mag onze buffer wat kleiner zijn dan eerst. Het (op papier) vrijgekomen geld gaan we oversluizen naar ons volgende project.
De keuken!

De vervanging van de keuken stond eerst voor 2020 op de planning, ivm de benodigde financiën. Maar nu zou het ook in 2019 kunnen, en als we heel hard sparen misschien zelfs halverwege 2018. Na de belastingteruggave en het vakantiegeld :p
Dit betekent wel dat we onze aflosplannen voor dat jaar moeten loslaten, en dat voelt ook heel jammer. Want ik zou zo graag zo snel mogelijk van onze aflossingsvrije hypotheek af zijn. Tja, realistisch gezien kan het natuurlijk niet allebei.

Hiervoor willen we in elk geval 12.000 Euro bij elkaar hebben. Dit is denk ik wat ruim gerekend. We zouden niet snel een keuken van deze prijsklasse aanschaffen (veel te duur)!
Uiteraard willen we wel armslag hebben om eventuele aanpassingen op gebied van gas/water/elektra te kunnen betalen, nieuwe tegels op de muren, sloopkosten en plaatsing. En omdat we misschien ook ons raamkozijn willen aanpassen; hoger en breder. Dit is dus een flink bedrag.

Door wat te schuiven met het overgebleven geld van het spaarpotje auto, en wat we al hadden moeten we daar nog steeds wel flink wat van bij elkaar sparen denk ik.Dus ik ga inzetten op dit jaar nog 2000 Euro sparen. NIEUW DOEL!

Ik verwacht/hoop nog zo'n 500 Euro van onze kinderopvangtoeslag over 2016 terug te krijgen. De rest moeten we dan zelf nog bij elkaar sparen.
Onze vakanties komen er nog aan, maar het vakantiegeld is al uitgegeven. We gebruikten het voor de aflossing van de hypotheek, dus het wordt genoeg uitdaging denk ik.

Hoe ga jij om met doelen die je al hebt gehaald? Aanscherpen of lekker genieten van de overwinning?

2 opmerkingen:

  1. De financiële doelen die we gehaald hebben laten we even zoals het is. We focussen ons in de tweede helft dus op het aanvullen van de buffer en het aflossen van nog een stuk hypotheek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. we hebben geen hele specifieke doelen omdat ik vooraf geen idee heb wat er binnen gaat komen bij mij en ook niet bij man aan overuren. (en van zijn basissalaris alleen zouden we t neit redden, laat staan sparen..) maak wel globale doelen en kijk of t haalbaar is, maar zijn enkel doelen om geld achter de hand te hebben dus uiteindelijk niet belangrijk of we t wel of niet halen ;) gaat dus prima! we checken vooral of we ondanks de uitgaven nog steeds sparen :p (en dat nadat de tuin opnieuw betegeld is etc.. ) dus we zijn tevreden!!

    BeantwoordenVerwijderen