donderdag 11 april 2013

Had ik maar..

Dat je bij jezelf denkt... ‘Misschien moet ik toch maar eens wat vaker een extra trui aantrekken thuis, en de verwarming wat lager laten staan.’
Ik denk dit regelmatig, maar ook heel regelmatig kies ik voor het comfort. De lekkere warmte in je huis voelt altijd fijner dan alleen een extra trui en sloffen (je gezicht voelt toch koud). Je wilt toch ook niet ingepakt als een Afrikaan in Nederland, rondlopen in je eigen huis? Ik liever niet.

Vandaag kwam de eindafrekening. Oei schrikken, fors bijbetalen. Toen bedacht ik het me opnieuw: ‘had ik maar vaker een extra trui aangedaan..’ en ‘misschien moet ik toch eens zo’n persoonlijke energieverbruikmeter gaan installeren’.

Onzin om iets achteraf te willen veranderen natuurlijk, het heeft totaal geen nut meer! (Doen we dat ook niet vaak in ons hoofd? Had ik maar... Terugkijkend wilde ik dat ik...)
Toevallig was het een afrekening van slechts een krappe drie maanden, maar wel de koudste maanden van het jaar vermoed ik (jan, feb, mrt). Ik had zoveel leukere dingen met dat geld kunnen doen, dat kan ik je wel vertellen. Maar, ik heb het gelukkig comfortabel warm gehad die maanden, en ik kan er toch niks meer aan veranderen. Gelukkig komt de lente snel!

1 opmerking:

Leuk dat je reageert!