dinsdag 14 januari 2020

Het nieuwe leven

Zo kun je het wel noemen. Een nieuw leven. Alles is anders. Het soort huis, de straat, de buren. De naaste woonomgeving en bos in plaats van duinen. De school, de afstand naar werk voor mijn man en het thuiswerken. Overal zijn kinderen en je kunt hier veel veiliger spelen op straat. (Terwijl we in een heel rustige wijk woonden in Den Haag) Ons huis is trouwens heerlijk! Vanaf dag 1 hebben we allemaal goed geslapen, en je hoort helemaal geen gekke geluiden ofzo. De sfeer in huis is gewoon heel fijn.

Hoe gaat het? Het voelt ‘vol’ met alles in huis een goed plekje geven en wennen. Dat kost veel energie merk ik. De kinderen doen het trouwens prima!

School ging heel goed. Meteen werden er vriendjes gemaakt, en ook al waren er veel invallers in die eerste week (balen!) toch is het goed gegaan. De school is heerlijk dichtbij. Nog geen 5 minuten fietsen, klasgenoten wonen in de buurt.
De kinderen passen zich goed aan. Ja, je merkt wel dat er iets meer spanning is en het gekibbel is niet van de lucht. Boze buien in het weekend als de hele week op school goed ging.
Maar toch, ik ben positief verrast. Na het emotionele afscheid op hun oude school maakte ik me echt zorgen. Hoe zou het gaan? Maar ik heb me er echt op verkeken. De kinderen zijn heel flexibel. Veel flexibeler dan ik dacht.

Ik hoor heel vaak mensen die niet ‘durven’ verhuizen vanwege hun kinderen en alles wat ze al hebben opgebouwd. Ik snap dat, en herken de vragen die erbij horen. Maar ik heb ook gezien dat het voor hen zoveel makkelijker is dan voor mij. Binnen twee dagen waren de eerste speeldates al geweest. Blije kinderen komen elke middag uit school. Het is net als op de camping, alles is anders maar de kinderen vinden razendsnel hun weg en maken overal contact.

Ik was degene die op het schoolplein stond als een verloren moeder. Hoe erg miste ik de andere schoolpleinmoeders voor de gezellige praatjes en de updates over hun kind. Dat ik introvert ben is nu een zegen, omdat ik minder behoefte aan andere mensen heb. Ik geniet van de rust. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat ik ook niet makkelijk op iemand afstap en zeg: He ik ben nieuw hier. Zullen we koffie doen?
We wennen nog even lekker door de komende maanden.

Wat speelt er bij jou op dit moment? Ik ben benieuwd en hoor graag van je.

15 opmerkingen:

 1. Wauw, jullie zitten gewoon in jullie nieuwe huis. Fijn dat het goed gaat met de kinderen. De rest komt van zelf. En straks in het voorjaar helemaal(ik heb nog steeds een idyllisch plaatje in mijn hoofd van ene huis met een grote tuin aan de rand van het bos ;) Hier alles oke trouwens, zijn gangetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel benieuwd hoe het voorjaar gaat zijn ja. De tuin is lekker groot, dus ik ben benieuwd wat er gebeurt als het zonnetje zich laat zien.

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat je kinderen er zo flexibel mee omgaan! Leuk dat ze al meteen vrienden gemaakt hebben. Voelt vast heerlijk.
  Hier momenteel in dubio over mijn gezondheid en baan (heel lang verhaal, wat ik zaterdag op mijn blog deel inclusief de opties waar ik over nadenk). Herstellen gaat toch minder snel dan ik het weekend nog dacht merk ik. Best frustrerend en nu spookt er dus door mijn hoofd of ik mijn werkdagen moet veranderen (kort gezegd). Maar dat heeft ook weer allemaal financiële gevolgen. Kortom; lastig dilemma. Maar afgezien daarvan verheug ik me vooral nu al op mijn vakantie van komende herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervelend dat het niet zo lekker gaat. Geen overhaaste beslissingen nemen hoor. Je lijf herstelt soms langzamer dan we willen. Maar wel even rustig aan doen zoveel mogelijk lijkt me! Succes!

   Verwijderen
  2. Nee doe ik zeker niet. Ik denk er sowieso de rest van de maand over na voordat ik iets beslis. En wie weet voel ik me dan wel weer goed en hoef ik niks meer te beslissen. Dat zou het fijnste zijn!
   Ik doe nu idd zoveel mogelijk rustig aan. Steeds hup naar bed (niet slapen, maar gewoon hangen) als ik uit mijn werk kom. En lekker schrijven voor mijn blog, want dat vind ik gewoon erg leuk. Maar nu eerst de Donald Duck lezen die net weer in de brievenbus viel :D Ook altijd een fijn ontspan momentje.

   Verwijderen
 3. Leuk om te lezen dat het verhuizen naar een andere regio zo goed bevallen is! Dat lijkt me toch een hele grote stap voor de kinderen. Maar misschien is het een nog grotere stap voor de ouders. Hoe oud zijn je kinderen eigenlijk? Wij hebben ook lang nagedacht om onze wijk te verruilen voor een plekje wat meer achteraf, maar wij hebben gekozen om toch nog maar binnen onze wijk te gaan kijken om het voor de kinderen zo makkelijk mogelijk te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook een grote stap. Vooraf vonden de kinderen het natuurlijk ook spannend (en leuk). Maar eenmaal hier was het meteen oké. Gelukkig is de regio niet helemaal onbekend want er wonen wat familieleden in de buurt.
   De kinderen zijn 10, 8 en 5 jaar oud.

   Verwijderen
 4. Wat goed om te lezen! Als alles goed gaat verhuizen wij van de randstad naar Limburg. Bekend omdat ik daar geboren ben maar toch heel spannend, vooral met de kinderen. Ik kijk er naar uit en ben tegelijkertijd heel bang voor de stap

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je reageert! Vergelijkbaar verhaal eigenlijk, al verschillen de regio's. Het mooie vind ik dat de kinderen eenmaal hier het gewoon accepteerden en er meteen het beste van maken. Ik heb ze niet meer gehoord over onze oude woonplaats. Wel qua verschillen, maar niet in de trant van 'ik mis dit..'
   Succes met de stap maken.

   Verwijderen
 5. Heel veel geluk, liefde en gezondheid in jullie nieuwe stulpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je het vergelijkt met de camping. De camping geeft mij altijd een goed gevoel :) Als de kinderen straks vaste speelmaatjes hebben gevonden zal het contact voor jou ook regelmatiger worden. Voor je het weet hoor je de updates over deze nieuwe kinderen.

  Ik wens jou en je gezin heel veel rust & plezier in jullie nieuwe droomhuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ja dat campinggevoel is er echt wel. Alleen dan hebben we al onze spullen mee ;)

   Verwijderen
 7. Goedemorgen.,
  Ongelooflijk, maar ware God is altijd groot. Na verschillende afwijzingen van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening dankzij deze zeer eerlijke Mr .Sandijs KUPLENS. Voor meer informatie, neem gewoon contact met haar op via e-mail op : sduplens@gmail.com
  Het biedt leningen van 3.000€ tot 3.000.000€ aan iedereen in staat om terug te betalen met rente tegen een lage rente van 2% twijfel niet aan dit bericht. Het is een perfecte realiteit. Geef de boodschap door aan je geliefden die in nood zijn.
  Moge God je zegenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een leningadviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? heb je een lening nodig voor verschillende doeleinden? als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben, omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

  We weten dat het verkrijgen van een legitieme lening altijd een groot probleem is geweest Voor mensen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​lening met eigen vermogen van hun lokale banken of andere financiële instellingen te krijgen vanwege hoge rente tarief, onvoldoende onderpand, verhouding schuld / inkomen, lage credit score of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft.

  Wij bieden 24-uurs lening van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & Ontvang in een oogwenk een reactie.

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  BeantwoordenVerwijderen