zaterdag 10 oktober 2020

Online geld verdienen, met je hobby

De gastblogger van vandaag is Iris! Zij verdient sinds 2018 op diverse manieren geld met haar bedrijf ‘Een Mooi Gebaar’. Iris is een veelzijdige vrouw!

Wat leuk om een stukje te mogen schrijven voor de blog van Mirre Schrijft!
Mijn bedrijf richt zich op het ontwerpen en vertalen van haakpatronen. Daarnaast probeer ik een zo compleet mogelijk overzicht te geven van alle haaksteken en technieken, zodat beginners én gevorderden lekker kunnen haken. De online community die bij de website hoort vind ik heel gezellig en zie ik ook echt als belangrijk onderdeel van mijn bedrijf.

Ik heb verschillende inkomstenstromen:

-          Affiliate linking

o   via Bol.com

o   via Caro’s Atelier (tradetracker)

-          Google Adsense        

o   Via YouTube.com voor tutorials

o   Via de website

-          Verkopen van PDF-patronen

-          Donaties

-          Online workshops via Facebook

 

Affiliate linking via Bol.com

Je kunt je aanmelden als partner via Bol.com. Als mensen dan een product kopen bij het enorme blauwe warenhuis, dan krijg je een commissie. Het bedrag van die commissie is variabel en afhankelijk van de productcategorie, maar wisselt tussen de 3% en 8%.

Ik schrijf af en toe een review, voornamelijk over haakboeken, en promoot dan dat haakboek met een Bol.com link. Ik verdien hier ongeveer €50-€100 per maand mee en het kost me niet veel (meer) tijd, ik zou de review ook schrijven zonder de link.

Affiliate linking via Caro’s Atelier

Caro’s Atelier is een wolwinkel in Almere en online. Ik deel affiliate links naar Caro’s Atelier voor garen, haakboeken en -pakketten. Ik verdien hiermee ongeveer €50-€150 per maand. Tevens worden mijn PDF-patronen verkocht in de webwinkel van Caro’s Atelier, daar krijg ik hetzelfde bedrag voor als wanneer mensen direct via mijn site zouden kopen. Dat doe ik pas één kwartaal, dus daar kan ik nog geen goed gemiddelde voor geven.

Google Adsense

Google plaatst advertenties op mijn website en in YouTube haak-tutorials (wanneer iemand op die advertentie klikt, krijg je daar een paar cent/Euro voor). Voor YouTube kan dat pas als je boven de 1000 abonnees bent en ook voor je website zijn daar eisen aan verbonden. Het is tevens niet de advertentie-strategie die het meeste oplevert, maar tot nu toe kom ik voor andere reclame-bedrijven niet in aanmerking: vaak eisen die dat de taal Engels is, of hebben ze eisen met betrekking tot minimale bezoekersaantallen. Ik blijf daar wel naar op zoek! Maar ben voor nu prima tevreden met de ongeveer €200-€300 per maand die Google mij uitkeert.

Verkopen van PDF-patronen

Mensen kunnen in mijn webwinkel van sommige patronen een PDF kopen. Dit is de tak van mijn bedrijf waar ik het meeste in wil groeien de komende tijd. Het is een goede manier van “slapend geld verdienen”, omdat alles vol automatisch verloopt. Mensen kopen via de WooCommerce plugin op mijn website, die gekoppeld is aan de Mollie plugin, dus ik hoef er niets aan te doen en mensen kunnen meteen hun patroon downloaden. Ideaal! Eens per maand betaalt Mollie mij uit, sinds mei heb ik daar zo’n €700 mee verdient. Een deel hiervan (ongeveer €300) gaat echter naar een andere ontwerpster die een groot deel van de PDF-patronen die nu te koop staan heeft gemaakt.

haakwerk van Iris
Enkele voorbeelden van het haakwerk van Iris


Donaties

De meeste mensen die de haakpatronen op mijn website maken, zijn daar heel tevreden over. Zij gunnen mij vaak een kopje koffie of een bolletje wol voor de moeite. Deze bedragen zijn zeker geen vetpot, maar maken me altijd super blij als ik ze krijg en daarom verdienen ze een plaatje in deze lijst. Ik denk dat ik ongeveer €200 per jaar aan donaties binnen krijg. Super lief!

 

Online workshops via Facebook

In de maand september heb ik, bij wijze van proef, twee keer een betaalde workshop via Facebook gegeven. Ik ben vast van plan om dat uit te breiden! Het is laagdrempelig, mensen kunnen thuisblijven, het is coronaproof en het kost mij nauwelijks voorbereidingstijd. Ook hoef ik geen geld te betalen voor de locatie en kan ik het dus al lucratief maken bij veel minder deelnemers. Tot nu toe heb ik er nog niet echt geld voor gekregen, omdat Facebook een uitbetalingsdrempel hanteert die ik nog niet bereikt heb.

Je kunt me vinden via:
www.facebook.com/eenmooigebaar
www.instagram.com/eenmooigebaar
www.youtube.com/eenmooigebaar
www.pinterest.com/eenmooigebaar 
www.eenmooigebaar.nl

 

Bedankt Iris voor je uitgebreide overzicht! Heel nuttig om te zien hoe jij online geld ben gaan verdienen. Ik zag zelf ook een aantal ‘nieuwe’ opties voorbijkomen die nog niet in mijn lijstje stonden. Hopelijk inspireert dit mijn lezers om ook aan de slag te gaan met hun specifieke talenten! Want ook van andere hobby's kun je natuurlijk tutorials gaan filmen of pdf's verkopen. 

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk overzicht dit! Heerlijk als je zo creatief bent dat je met diverse dingen vanuit huis geld kunt verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap he! Ik zou het niet kunnen, maar gelukkig andere mensen wel!

   Verwijderen
 2. Lijkt me echt een fijne manier van iets bijverdienen, ik wou dat ik zo creatief was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ook! maar dan zouden we vast andere dingen niet kunnen.. toch?

   Verwijderen
 3. Heel knap als je zo je geld kan verdienen, ik weet uit ervaring hoe lastig het is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien heeft Iris nog wel een goede tip voor je :) Zou tof zijn toch?!

   Verwijderen
 4. Hallo en welkom bij Spotlight Global Financial Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan om contact op te nemen met mijn kantoor via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan, want we bieden uitstekende leendiensten over de hele wereld.

  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest.Voor individuen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente. rente, onvoldoende onderpand, verhouding tussen schuld en inkomen, lage kredietscore of andere redenen.

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties afronden waar en wanneer u maar wilt.

  Wij bieden 24 uur per dag leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | & ontvang direct een reactie

  U kunt ons gemakkelijk bekijken op onze website via: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Uw financiële vrijheid ligt in uw handen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Dame & Heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn firma. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het verbeteren van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibel rentepercentage van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil een getuigenis delen die je leven kan veranderen, heb je een dubbele spaarpot gehad, is als een magische doos dat als je 100 euro in de doos stopt, je binnen 24 uur 10000 euro krijgt en als je er 500 in de doos doet, krijg je 50000 euro elke dag, er zijn verschillende soorten, Dr. Sacre help me met het voorbereiden van de doos vorig jaar november 2019 vandaag maak er een jaar van nu ik deze doos gebruik, elke dag van mijn leven verdien ik 20000 euro met deze doos, ik wil om deze tijd te gebruiken om de wereld te bedanken en te vertellen over de goede wil van Dr sacre voor de mensen en hoe hij veel mensen over de hele wereld helpt, kun je contact opnemen met DR SACRE voor hulp op Whatsapp-nummer +2349076034359 of een e-mail sturen naar sacretempleofpower@gmail.com, Hij zal je helpen om de dubbele geldkist te doen, bedankt Dr. Sacre voor het veranderen van mijn leven

  Meneer Tyler Jose

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!