Pagina's

dinsdag 29 november 2016

Internationale bekendheid (met een knipoog)

Recent ontdekte ik een nieuwe bron voor mijn 'blogverkeer'. Ik had geen idee waar het vandaan kwam, dus ging de link maar eens onderzoeken.

Blijkbaar sta ik genoemd tussen een rijtje van 'internationale financiële vrijheid-zoekers'. De website van monevator had om internationale bloggers gevraagd aan zijn lezers, en stelde dit rijtje samen in een uitgebreide post. Ik sta in een rijtje van slechts 4 blogs. Ik kan niet anders dan me vereerd voelen dat iemand me heeft voorgedragen. Hartstikke leuk!
Hoeveel lezers monevator heeft weet ik niet, maar ik zag onder een van zijn post '100 comments' staan. Betrokken lezers zijn het dus absoluut. Hij heeft 2000+ likes op FB, ook niet verkeerd. Zelf lees ik zijn blog niet, en lees ik ook weinig Engelse blogs over geld. Omdat het toch een beetje een andere mentaliteit is daar, en ook de regelgeving is heel anders. Ik houd van Hollandse blogs ;)

Hoewel ik absoluut niet alleen maar over financiële dingen schrijf- al heb ik een vriend die het daar niet mee eens is- gaat het daar ook wel regelmatig over natuurlijk. Financiele vrijheid is denk ik een brug te ver. Ik denk dat ik niet in de fase kom waarbij ik volledig kan leven van het inkomen op mijn vermogen en gelukkig wonen in mijn afbetaalde huis. Dat laatste hoop ik wel te bereiken trouwens!

Voor mijn iets kortere termijnplanning zou ik al heel blij zijn als onze aflossingsvrije hypotheek in de komende 10 jaar afgelost zou zijn (10% per jaar). Toch is dat ook een flinke kluif, en vergt een hoop spaarzaamheid. Terwijl onze kinderen groter worden en juist steeds duurder (denk zwemles, nieuwe kleding, minder 2e hands beschikbaar, sport of muziekles of ??). Deze uitdaging is voor nu genoeg.  

Financiële vrijheid is dus niet helemaal mijn streven. Maar meer vrijheid om financiën op een andere manier te kunnen gebruiken is wel heel gewenst.

Lees jij internationale blogs, welke wel of niet?

8 opmerkingen:

 1. diverse, maar deze kende ik nog niet. Veelal logs over investeren in aandelen, minder over financiële onafhankelijkheid. Daar verschillen de regels al snel van die van Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je gelijk in. Is investeren wel gelijkwaardig?

   Verwijderen
 2. Wat stoer zeg, gefeliciteerd! :-) Nu weet ik dat je er niet heel gevoelig voor bent, maar het is toch altijd leuk als je zo genoemd wordt.
  Ik lees graag Sixfiguresunder.com en Livingwellspendingless. En ik heb nog een rijtje van Amerikaanse blogs die ik graag volg. Nu ik zelf blog, en veel nederlandse blogs lees, kom ik er trouwens wel minder.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!